Apa yang perlu saya lakukan sekiranya saya ingin menurunkan berat badan di bahagian bawah dan perut saya? | Menanggalkan paha

Apa yang perlu saya lakukan sekiranya saya ingin menurunkan berat badan di bahagian bawah dan perut saya?

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan di paha, punggung dan perut, ada pelbagai cara untuk membuat pound mencair. Sekiranya beberapa bahagian badan terjejas, lebih baik mengurangkan lemak terlebih dahulu dengan memakan kalori rendah, sihat diet dan meningkatkan secara berkesan pembakaran lemak melalui ketahanan sukan. Sukan seperti berbasikal, berjoging or berenang adalah kaedah yang baik untuk membakar lemak.

Ia membantu untuk kekal bergerak sekurang-kurangnya 30 minit dan jika boleh selama satu jam atau lebih. Bagi pemula, berjalan kaki Nordik adalah cara yang baik untuk memulakannya dengan lembut ketahanan sukan. Sekiranya anda mengalami masalah sendi, berenang adalah sukan lembut untuk sendi dan menawarkan kebaikan mengimbangi.

Latihan kekuatan adalah cara yang ideal untuk menurunkan berat badan secara khusus pada paha, bahagian bawah dan perut. Ini membina otot di kawasan yang bermasalah. Penumpukan otot menyebabkan lebih banyak lemak dibakar, kulit menjadi kencang dan badan secara keseluruhan dibentuk. Untuk menurunkan berat badan secara sihat dan disasarkan, gabungan yang sihat diet, ketahanan sukan dan latihan berat sangat berkesan.

Perbezaan penurunan berat badan di perut bagi wanita berbanding lelaki

Lelaki dan wanita dilahirkan dengan kelebihan dan kekurangan yang berbeza mengenai otot, tisu lemak dan metabolisme. Lelaki mempunyai peratusan jisim otot tanpa lemak yang lebih tinggi, yang bermaksud lebih banyak ketika berehat kalori terbakar daripada pada wanita. Sebaliknya, wanita lebih mampu menyimpan lemak di dalam badan mereka.

Alam telah merancang ini supaya wanita mempunyai cadangan, misalnya untuk mengandung dan penyusuan. Wanita mempunyai tahap yang lebih tinggi peratusan lemak badan berbanding lelaki. Wanita meletakkan lemak terutama pada pinggul dan paha.

Ini disebabkan oleh faktor hormon dan juga berfungsi untuk mempersiapkan kemungkinan mengandung. Dari segi metabolisme, wanita membakar lebih banyak glukosa (gula, karbohidrat) dan kurang lemak ketika berehat berbanding lelaki. Wanita menyimpan lemak badan dengan lebih mudah daripada lelaki dan membakarnya secara berbeza.

Selain itu, tekanan mempengaruhi metabolisme wanita lebih banyak berbanding lelaki dan pada masa yang sama menyekat penurunan lemak. Itulah sebabnya wanita cenderung menambah berat badan, terutama dalam keadaan tertekan. Semua perkara ini menggambarkan mengapa wanita secara semula jadi menurunkan berat badan dengan lebih mudah daripada lelaki.

Menurunkan berat badan di paha selepas kehamilan

Banyak wanita menambah berat badan semasa mengandung. Pound tambahan sangat keras kepala pada perut, bahagian bawah dan paha. Tubuh membina depot untuk penyusuan, yang harus dikurangkan secara beransur-ansur setelah kehamilan.

Penyusuan susu ibu meningkatkan keperluan kalori dengan ketara, sehingga beberapa wanita mendapat berat badan semula dengan menyusu. Sekiranya anda tidak menyusu atau mengalami kesukaran untuk mencapai angka lama anda, anda tidak boleh mula mengubahnya diet sehingga beberapa minggu selepas melahirkan. Sekiranya anda tidak menyusu, anda boleh makan makanan rendah kalori dan sihat.

Sekiranya anda menyusu, adalah mustahak untuk memastikan bayi anda mendapat nutrien yang mencukupi, vitamin dan tenaga dari susu. Untuk menurunkan berat badan secara khusus pada paha, sukan adalah kaedah pilihan selepas kehamilan. Selepas kelahiran, anda boleh mula berjalan dengan perlahan dan selepas beberapa waktu anda boleh memulakannya sukan ketahanan. Latihan untuk paha sangat sesuai untuk membawa paha otot menjadi bentuk dan kehilangan berat badan.