Apakah kadar nadi terbaik untuk pembakaran lemak? | Menurunkan berat badan melalui pembakaran lemak

Apakah kadar nadi terbaik untuk pembakaran lemak?

Untuk memandu pembakaran lemak memproses secara berkesan, kawasan metabolik aerobik adalah optimum. Denyutan nadi mestilah agak rendah, tetapi ini harus dilakukan dalam jangka masa latihan yang agak lama, lebih baik satu jam atau lebih lama. Maksimum jantung kadar untuk menurunkan berat badan dikira untuk lelaki seperti berikut: 220, umur minus, untuk wanita: 226, umur minus.

Dalam jarak aerobik, nadi adalah 60 - 70% daripada maksimum jantung kadar. Ini bermaksud bahawa kadar nadi terbaik untuk membakar lemak berbeza bagi setiap individu, atau bergantung pada usia dan jantina. Sekiranya nadi adalah 80 - 90% dari maksimum jantung kadar, seseorang bercakap mengenai julat kuasa anaerobik.

Ini adalah kadar nadi yang digunakan atlet untuk membina kekuatan otot. Bermasalah untuk mengekalkan kadar nadi ini untuk jangka masa yang lama dan untuk pembakaran lemak, kadar nadi harus lebih tinggi untuk jangka masa yang lebih lama, oleh itu kadar nadi 80 - 90% kurang sesuai untuk pembakaran lemak. Ringkasnya, kadar nadi terbaik untuk pembakaran lemak adalah 60 - 70% daripada maksimum kadar jantung.

Menurunkan berat badan dengan limau gedang

Grapefruit eksotik adalah buah langsing mutlak. Rasanya buah dan pada masa yang sama pahit, rendah lemak dan hanya mengandungi 45 kalori setiap 100 gram. Dengan limau gedang, anda dapat menurunkan berat badan dengan berkesan, kerana mengandungi banyak zat berkesan yang meningkatkan metabolisme dan lemak membakar.

Pektin serat makanan yang tidak dicerna yang terkandung di dalamnya mendorong pencernaan dan membengkak di saluran gastrointestinal, yang menyebabkan rasa kenyang yang cepat. Pektin mempunyai kesan positif terhadap darah gula dan kolesterol tahap, yang juga mengurangkan keinginan. Grapefruit juga mengandungi sejumlah besar vitamin C, yang menguatkan sistem imun dan mendorong pembebasan norepinefrin.

Ini meningkatkan penggunaan tenaga dan merangsang pengurangan lemak. Dengan cara ini, limau gedang secara khusus membantu anda menurunkan berat badan sebanyak membakar lemak. Buah super juga mengandungi mineral kalium.

Kalium mengeringkan dan membuang toksin berlebihan dari badan. Kurang air disimpan. Anda boleh memakan daging limau gedang yang murni, dalam salad atau sebagai pencuci mulut. Jus limau gedang yang baru diperah menyediakan begitu banyak vitamin dan cepat dibuat.

Kopi sebagai pembakar lemak

Bahan aktif kafein terkandung dalam kuantiti yang banyak dalam kopi memanaskan metabolisme dengan betul. Terbukti secara saintifik bahawa kafein juga meningkatkan lipolisis, pembakaran lemak. Ini bermaksud bahawa lemak makanan dan lemak badan dipecah untuk melayani tubuh untuk penghasilan tenaga. The alkaloid kafein membawa kepada peningkatan pengeluaran haba dan kenaikan darah tekanan, yang seterusnya menyebabkan peningkatan aktiviti metabolik dan penurunan berat badan yang diinginkan. Secawan kopi atau espresso yang kuat disarankan selepas makan atau sebelum bersenam.