Apakah punca sekiranya albumin terlalu rendah? | Albumin

Apakah punca sekiranya albumin terlalu rendah?

Jika album tahap dalam air kencing terlalu rendah, ini dapat menunjukkan keradangan pada buah pinggang atau lain-lain buah pinggang penyakit. Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai buah pinggang penyakit? Sekiranya, sebaliknya, darah tahap rendah, ini menunjukkan penurunan fungsi hati, yang bertanggungjawab untuk pengeluaran album.

Ini boleh mempunyai pelbagai sebab. Ini termasuk sirosis hati, sebagai contoh. Tetapi pengurangan dalam album tahap di darah juga boleh menunjukkan kerosakan pada buah pinggang.

Gambaran klinikal dengan penurunan nilai albumin kemudian disebut sindrom nefrotik. Sebagai tambahan, kekurangan zat makanan boleh menyebabkan pengurangan nilai albumin jika terlalu sedikit protein dibekalkan untuk pengeluaran albumin. Keradangan akut juga menyebabkan penurunan nilai albumin.

Untuk mengetahui punca sebenar penurunan nilai albumin, nilai albumin sahaja tidak mencukupi. Dengan menggabungkannya dengan yang lain nilai makmal atau peperiksaan, pernyataan yang lebih tepat mengenai sebab yang mendasari dapat dibuat. Sekiranya, sebaliknya, darah tahap diturunkan, ini menunjukkan penurunan fungsi hati, yang bertanggungjawab untuk pengeluaran albumin.

Ini boleh mempunyai pelbagai sebab. Ini termasuk sirosis hati, sebagai contoh. Tetapi penurunan kadar albumin dalam darah juga dapat menunjukkan kerosakan pada ginjal.

Gambaran klinikal dengan penurunan nilai albumin kemudian disebut sindrom nefrotik. Sebagai tambahan, kekurangan zat makanan boleh menyebabkan pengurangan nilai albumin jika terlalu sedikit protein dibekalkan untuk pengeluaran albumin. Keradangan akut juga menyebabkan penurunan nilai albumin.

Untuk mengetahui punca sebenar penurunan nilai albumin, nilai albumin sahaja tidak mencukupi. Dengan menggabungkannya dengan yang lain nilai makmal atau peperiksaan, pernyataan yang lebih tepat mengenai sebab yang mendasari dapat dibuat. Keradangan akut juga menyebabkan penurunan nilai albumin. Untuk mengetahui punca sebenar penurunan nilai albumin, nilai albumin sahaja tidak mencukupi. Dengan menggabungkannya dengan yang lain nilai makmal atau peperiksaan, pernyataan yang lebih tepat mengenai sebab yang mendasari dapat dibuat.

Bagaimana saya meningkatkan tahap albumin saya?

Sekiranya anda tidak mempunyai penyakit sebelumnya, anda biasanya tidak perlu risau tentang peningkatan tahap albumin, kerana badan kita menghasilkan albumin yang mencukupi. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai penyakit hati atau bergantung kepada dialisis, dapat bermanfaat untuk mendukung tubuh dalam produksi albumin sebanyak mungkin melalui sedar diet. Seorang pakar pemakanan boleh berkonsultasi untuk tujuan ini, yang dapat memberi respons terbaik terhadap tabiat makan dan rutin harian anda dan dapat merangka rancangan makan bersama anda. Namun, secara umum, disarankan untuk mengambil banyak protein dan pada masa yang sama menghadkan pengambilan kalium dan fosforus. Irama makan yang kerap juga penting.