Di mana saya boleh mendapatkan resipi yang baik untuk perubahan diet | Menurunkan berat badan melalui perubahan diet

Di mana saya boleh mendapatkan resipi yang baik untuk perubahan diet

Sekiranya anda menukar anda diet dengan pakar diet, dia dapat membuat rancangan diet dan mengesyorkan resipi yang sesuai. Malah doktor (keluarga) dengan tajuk tambahan "pakar pemakanan" mempunyai arahan yang berguna.

Berapa banyak yang boleh saya turunkan dengan perubahan diet?

Anda boleh menurunkan berat badan sebanyak yang anda mahukan dengan perubahan diet, tetapi anda harus sentiasa berada dalam lingkungan berat badan normal (BMI 18.5 - <26). Mengenai jangka masa yang anda fikirkan, anda dapat memutar sekrup set sukan dan latihan untuk mempercepat penurunan berat badan. Kesan Jojo tidak berlaku selepas diet tetapi selepas berpuasa sembuh, ketika makan secara normal lagi secara tiba-tiba.

Perubahan diet tidak boleh dipertimbangkan untuk waktu yang singkat, tetapi tingkah laku makan yang sihat harus diterapkan secara kekal. Oleh itu, persoalan kesan yoyo hampir berlebihan, kerana ia hanya berlaku apabila anda tiba-tiba kembali ke diet "buruk" asal anda. Sekiranya anda telah mencapai berat badan yang anda inginkan, anda perlahan-lahan boleh mencuba memasukkan makanan lain dalam kehidupan seharian anda lagi, tetapi kemudian anda harus melakukan lebih banyak sukan untuk mengekalkan berat badan yang anda inginkan.

Untuk menurunkan berat badan tanpa kesan yo-yoOleh itu, disarankan untuk "menyelinap" diet rendah kalori, yang memberi tubuh kesempatan untuk perlahan-lahan terbiasa dengan tawaran nutrien lain lagi. Berikut ini, beberapa diet orang luar disajikan. Diet Vegan sebagai peningkatan diet vegetarian dicirikan oleh fakta bahawa semua makanan haiwan (daging, ikan, susu, telur, madu) dielakkan.

Diet makanan mentah atau diet Waerland menunjukkan hasil positif yang sama dengan diet lacto-vegetarian dengan kandungan makanan mentah yang tinggi (meninggalkan daging, penggunaan produk tenusu). Teorinya mengatakan bahawa daging, ikan dan telur sangat membentuk asid dan harus dielakkan untuk mengelakkan pemendapan sisa produk dalam tisu berasid (iaitu untuk mencegah berat badan berlebihan). Sayuran mentah dan makanan yang dimasak di kulitnya, seperti kentang, buah dan bijirin hancur, digunakan sebagai asas.

Produk tenusu boleh dimakan, tetapi makanan yang diawetkan, pekat, tinggi lemak, alkohol atau asin harus dielakkan. Diet protein tinggi seperti Diet Paleo dirancang untuk mengurangkan berat badan dengan meningkatkan pengambilan protein sebanyak 50% dari jumlah pengambilan tenaga. Pengambilan lemak mestilah sangat rendah dan tubuh menyerang gula dan lemaknya.

Ia tidak sesuai untuk orang yang mempunyai gout dan kencing manis. Diet rendah karbohidrat menganggap bahawa obesiti disebabkan oleh gangguan metabolisme gula. Lemak dan protein hendaklah dimakan secara berlebihan, sementara karbohidrat harus dielakkan sepenuhnya.

Ia tidak sesuai untuk orang yang mempunyai gout dan kencing manis. Diet BCM Diet kaya karbohidrat menunjukkan hasil yang lebih baik dari sudut perubatan berbanding diet orang luar yang lain. Di sini lebih banyak serat makanan, bahan tumbuhan sekunder dan vitamin diserap.

Makanan yang menggabungkan makanan mendakwa bahawa karbohidrat dan protein dicerna di tempat yang berbeza di dalam usus dan hanya boleh dimakan secara berasingan untuk penyerapan yang berkesan. Mereka tidak mempunyai kesan diet. Contoh makanan yang menggabungkan makanan adalah diet kereta, di mana pengambilan karbohidrat dan lemak dibahagikan antara makanan utama dan pada masa yang sama, serangan selera makan dihalang dengan memperkenalkan makanan ringan di antara waktu makan. Dengan selang yang disebut berpuasa, tidak ada perubahan dalam diet yang diperlukan, melainkan irama tertentu digunakan untuk mengubah antara pengambilan makanan dan cuti makanan (puasa).