Kit Pertolongan Cemas Perjalanan Percutian Musim Sejuk

Bukit-bukit yang diliputi salji, langit biru, sinar matahari: pada musim sejuk, banyak pelancong tertarik ke gunung. Tetapi agar anda dapat menikmati percutian musim sejuk anda dengan tenang, persiapan yang baik sangat mustahak. Kit pertolongan cemas sangat penting supaya anda dapat merawat penyakit kecil atau besar secara langsung di lokasi. Tetapi apa yang ada dalam kit pertolongan cemas untuk percutian ski? Ketahui di sini: Dengan kit pertolongan cemas kami untuk musim sejuk, anda boleh pergi ke lereng dengan tenang.

Kit pertolongan cemas untuk musim sejuk - apa yang mesti dilakukan?

Sekiranya anda sudah mempunyai alat pertolongan cemas, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memeriksa tarikh luput ubat yang anda sudah ada. Anda harus selalu ingat bahawa untuk salap, jatuh dan semburkan tarikh luput hanya merujuk kepada produk yang belum dibuka. Kemudian anda boleh mula mengemas kit pertolongan cemas yang baru. Secara amnya, hanya ubat-ubatan yang anda ketahui dan anda boleh bertoleransi dengan baik ada di dalam peti pertolongan cemas. Percutian bukanlah masa yang tepat untuk bereksperimen dengan ubat baru. Pertama, pastikan anda mempunyai jumlah ubat yang mencukupi yang perlu anda ambil setiap hari. Sekiranya anda perlu minum ubat tertentu pada waktu tertentu setiap hari, anda harus memikirkan apakah ini sesuai dengan rancangan anda untuk percutian. Sekiranya ini tidak berlaku, anda harus berjumpa dengan doktor yang bertanggungjawab. Sekiranya anda sering menderita penyakit tertentu, seperti luka sejuk or perut sakit, anda harus memastikan bahawa peti pertolongan cemas anda juga mengandungi jumlah ubat ini dalam jumlah yang mencukupi. Dengan cara ini, anda dapat menjimatkan perjalanan ke farmasi apabila anda tiba di sana.

Kit pertolongan cemas: pertolongan cemas untuk selesema dan penyakit bersamaan.

Tidak hanya di rumah, tetapi juga semasa bercuti, anda dapat ditangkap oleh sejuk, selesema atau berterusan batuk. Itulah sebabnya komponen asas tertentu mesti ada dalam setiap peti pertolongan cemas. Ini termasuk:

Yang bepergian dengan (anak) kecil, juga tidak boleh melupakan ubat khas untuk anak-anak. Ini termasuk, misalnya, suppositori terhadap demam or kesakitan and titis telinga.

Pembalut untuk luka dan lebam.

Sekiranya anda seorang pemain ski atau pemain luncur salji di lereng, sesuatu boleh berlaku pada bila-bila masa: Dengan cepat anda jatuh dan terseliuh, lebam atau luka terbuka. Oleh itu, plaster (dalam pelbagai saiz!) Dan bahan berpakaian ada di dalam kotak pertolongan cemas untuk percutian ski, untuk dapat merawat secara terbuka luka dengan sewajarnya. Untuk pembalut, anda harus mengambil pembalut kain kasa, kompres luka steril, pita pelekat dan sepasang gunting kecil dalam peti pertolongan cemas. Anda juga harus mempunyai salap atau penyelesaian yang boleh anda cuci luka. Untuk rawatan kecederaan tumpul seperti lebam, kit pertolongan cemas anda harus mengandungi heparin salap. Ini akan memastikan bahawa lebam reda dengan lebih cepat. Untuk rawatan keseleo, a pembalut pita disyorkan untuk menstabilkan sendi yang sepadan. Akhirnya, kit pertolongan cemas untuk musim sejuk juga harus mengandungi plaster lepuh khas. Lagipun, jika anda berada di lereng sepanjang hari, anda pasti akan mendapat lepuh. Dengan lepuh plaster boleh dicegah pada hari-hari berikutnya menggosok kasut yang tidak menyenangkan.

Kit pertolongan cemas: pelindung matahari adalah suatu keharusan!

Sekiranya menuju ke pergunungan, a matahari sangat penting. Kerana kerana ketinggian, Radiasi UV di pergunungan sangat kuat. Di samping itu, kerana salji memantulkan sinar matahari, hujan turun lebih cepat ke udara selaran matahari daripada di dataran rendah. Oleh itu, a matahari dengan cukup tinggi faktor perlindungan cahaya matahari (sekurang-kurangnya faktor pelindung cahaya matahari 20) tidak boleh hilang dalam peti pertolongan cemas untuk musim sejuk. Untuk kawasan yang sangat sensitif seperti bibir, telinga atau hidung, lebih tinggi lagi faktor perlindungan cahaya matahari boleh dipilih. Semasa memilih a matahari, pastikan kandungannya tinggi lemak.Karena sinar matahari krim mengandungi lemak bukan sahaja melindungi kulit dari sinar matahari, tetapi juga dari pengeringan kerana sejuk. Tabung pelindung matahari kecil yang selalu anda bawa semasa bermain ski sangat praktikal. Selain perlindungan dari sinar matahari, disarankan juga untuk mendapatkannya sejuk perlindungan. Ini dapat melindungi bahagian tubuh yang sensitif seperti hidung, telinga atau pipi. Krim sejuk meliputi kulit seperti tudung yang tidak dapat dilapisi dan melindunginya daripada kering.