Yoga | Latihan melawan lemak perut

Yoga

Selain latihan pengukuhan, yoga sangat sesuai untuk wanita. Ini melibatkan menguatkan perut dan punggung dengan latihan yang lebih lembut daripada yang dilakukan latihan kekuatan. Bergantung pada nama kursus yang tepat, banyak kerja yang dilakukan bernafas, yang membolehkan anda berehat, tetapi juga menangani kedalaman otot perut. Terlatih yoga guru boleh menggunakan yoga yoga untuk membuat badan berpeluh atau berehat. Sebaiknya berbincang dengan a yoga guru secara peribadi mengenai matlamat anda untuk mendapatkan program yoga individu.

Ringkasan

Sebab peningkatan pengumpulan lemak perut atau daging di pinggul, terutama pada wanita, adalah peningkatan tahap estrogen, sedikit latihan dan pemakanan yang buruk. Tegasnya, tubuh manusia tidak dibina untuk duduk dalam jangka waktu yang lama dan bergerak sangat sedikit, kerana jika tidak, kita tidak akan selamat dari Zaman Batu. Perkara penting yang perlu diketahui ialah seseorang bertambah berat badan apabila kenaikan kalori secara kekal lebih tinggi daripada pengambilan kalori.

Di samping itu, pemakanan memainkan peranan utama. Sekiranya anda mengikuti yang sihat, seimbang diet dan bersenam secara teratur, anda tidak perlu takut mengambil apa-apa. Sebagai tambahan kepada perubahan dalam diet bersama-sama dengan lebih banyak latihan, ujian hormon harus dilakukan untuk kemungkinan mengimbangi terlalu banyak atau terlalu sedikit hormon.

Untuk mencapai perolehan tenaga yang lebih tinggi adalah penting untuk menambah lebih banyak jisim otot, maka lebih banyak tenaga / lemak dibakar secara automatik setelah tamat sesi latihan. Untuk mendapatkan tubuh yang pasti, latihan dengan berat badan anda sendiri dan latihan selang waktu sesuai.