Bunga Bach untuk kesunyian pada kanak-kanak

Mengambil Bach Flowers dapat membantu anak-anak untuk mempengaruhi perkembangan sosial mereka secara positif dan memikat mereka dari kesepian mereka. Berikut ini tiga bunga yang berbeza dipersembahkan, yang boleh digunakan bergantung pada tingkah laku anak. Anak-anak benar-benar mementingkan diri sendiri, selalu ingin menjadi pusat perhatian dan menuntut perhatian ibu bapa mereka yang tidak berbelah bagi.

Mereka merasa seperti "pusar dunia"! Mereka banyak bercakap, mendorong diri di antara mereka, tidak tinggal bersendirian. Selama bertahun-tahun mereka mengembangkan kesombongan yang berlebihan dan memerlukan pengakuan dan boleh menjadi watak yang sangat tidak popular dan oleh itu kesepian.

Mereka selalu memerlukan penonton, cenderung untuk memamerkan, mengejek anak-anak lain kerana kelemahan mereka dan menyakiti mereka dengan kata-kata menghina. Hanya kesakitan dan kesakitan mereka sahaja dan mereka selalu membicarakannya, tetapi tidak mendengar orang lain. Secara amnya mereka kurang kasihan pada manusia dan haiwan.

Oleh itu, mereka mengasingkan diri, tidak ada yang mahu berkawan dengan mereka. Struktur keperibadian ini berterusan pada masa dewasa. Selalunya seseorang mewakili keagamaan tertentu kepada dunia luar, yakin bahawa seseorang sendiri adalah yang paling teruk di dunia ini, diri seseorang adalah yang paling penting.

Bunga Heather membantu anak mengembangkan kepekaan tertentu terhadap orang lain. Kepentingan orang itu didorong ke latar belakang, pertolongan dapat berkembang. Ini meningkatkan peluang mencari rakan dan rakan kongsi.

Impatiens / Balsam kelenjar

Anak-anak tidak berjalan pantas, mereka tidak sabar menunggu, mereka marah dan menjerit. Sebaik sahaja mereka dapat berjalan, mereka terus bergerak, ia tidak akan menyimpannya di satu tempat lama, semuanya harus berjalan pantas. Perasaan tertentu dari keletihan sering mencetuskan amukan.

Apabila mereka semakin tua, pergerakan mereka tergesa-gesa, semuanya dilakukan dengan cepat, mereka bercakap dengan pantas sehingga anak-anak lain kadang-kadang sukar mengikuti. Kadang kala gagap berkembang dari ini. Anak-anak kelihatan hiperaktif, marah dan lebih suka melakukan sesuatu dengan sendirinya agar tidak perlu mempertimbangkan orang lain yang lebih lambat.

Mereka juga cenderung membuat keputusan tergesa-gesa dan sangat tidak sabar terhadap diri mereka sendiri dan orang lain. Terlalu sedikit masa untuk semuanya menyebabkan kesilapan ceroboh dan sesuatu sering dilupakan. Pada masa dewasa, keperibadian koleris berkembang dengan kejam dan kejam sehingga menderita kesepian.

Mereka bekerja dengan sangat cepat dan berkesan, tidak boleh menerima perbezaan. Mereka tidak sabar, mudah marah, tegang, teruja, menderu dengan agresif. Mereka tidak dapat menerima kritikan, melontarkan kemarahan, yang dengan cepat memudar.

Untuk dibandingkan dengan kuda yang sangat dibiakkan yang dimanfaatkan untuk bajak. Bunga Impatiens dapat memberikan ketenangan dan ketenangan dalam kehidupan anak dan melembutkan perkembangan yang sukar ini. Anak-anak harus mengembangkan lebih banyak kesabaran dan pemahaman dengan diri mereka sendiri dan orang lain. Doktor harus berunding sekiranya kanak-kanak hiperaktif, tetapi Bach Flowers selalu boleh digunakan sebagai rawatan sokongan.