Ramalan | Ketagihan alkohol

Ramalan

Sangat sukar untuk membuat prognosis, kerana ini bergantung pada setiap individu. Sebagai tambahan, seperti yang disebutkan, lingkungan sangat penting dan sokongan setelah terapi sangat penting. Sekiranya tidak ada terapi yang dijalankan, prognosis tidak dapat diramalkan secara umum, tetapi tubuh akan semakin merosot dan kerosakan psikologi akan meningkat. Cepat atau lambat seseorang yang alkoholik boleh mati akibat akibatnya, seperti kerosakan organ atau bunuh diri.

Alkoholisme pada usia tua

Alkoholisme pada usia tua adalah topik yang jarang dibincangkan dan tidak begitu dibincangkan. Tetapi tidak selalu demensia atau rasa tidak selamat dan lemah yang membuat orang tua kelihatan keliru dan jatuh. Malangnya, lebih banyak orang tua minum terlalu banyak alkohol daripada yang disangka.

Namun, kerana mereka tidak lagi bekerja, ramai yang tidak lagi memandu kereta dan sebagainya, mereka dapat menyembunyikan ketagihan mereka dengan lebih mudah. Terutama kesunyian dan kehilangan pasangan mereka membuat banyak orang tua menggunakan alkohol. Di samping itu, mereka sering mengambil banyak ubat-ubatan, yang juga membuat tubuh bertolak ansur dengan alkohol yang kurang.

. hati juga tidak lagi berfungsi dengan berkesan. Pemecahan alkohol jauh lebih sedikit dan kerana air badan kurang, alkohol dapat dicairkan lebih sedikit dan oleh itu akan memberi kesan yang lebih kuat. Malangnya, terdapat kekurangan institusi dan pakar yang terutama mementingkan golongan ini, yang memerlukan perawatan dan bentuk terapi yang berbeza daripada orang muda.