NZT

Produk

NZT adalah ejen (fiksyen) dari filem (2011) berdasarkan novel karya Alan Glynn. Filem ini juga diikuti pada tahun 2015 oleh siri TV dengan tajuk yang sama, yang dibatalkan setelah hanya satu musim. NZT tergolong dalam kumpulan ubat pintar dadah.

Struktur dan hartanah

NZT adalah thallanylzirconio-methyl-tetrahydro-triazatriphenylene. Struktur kimia bahan tersebut tidak diketahui. NZT ditadbir dalam bentuk lutsinar tablet.

Kesan

NZT (ATC N06BX) menghasilkan peningkatan prestasi kognitif yang ketara, pembelajaran kemampuan, kreativiti, dan memori apabila diberikan secara lisan dalam masa 30 saat. Kesannya berlangsung selama kira-kira 12 jam. Kesannya berdasarkan interaksi dengan neurotransmitter sistem.

Petunjuk untuk digunakan

Untuk peningkatan prestasi kognitif.

Dos

Tablet biasanya diambil sekali sehari dan biasanya pada waktu pagi. Penggunaan intravena telah dilaporkan.

Interaksi

NZT tidak boleh digabungkan dengan alkohol kerana memori luput mungkin berlaku.

Kesan buruk

NZT menyebabkan hiperaktif, kegelisahan, dan gangguan psikiatri. Ia adalah neurotoksik. Gejala penarikan berlaku pada penghentian, yang boleh membawa maut. NZT mengubah watak, menjadikan seseorang agresif, dan dengan cepat membawa kepada ketergantungan mental dan fizikal. Perkembangan sistem enzim siklik telah memungkinkan untuk menghilangkan kesan sampingan sambil mengekalkan keberkesanannya. Sistem enzim ini mesti disuntik secara berkala atau sekali.