Profilaksis | Tompok usia di tangan

Profilaksis

As tempat umur terutamanya disebabkan oleh pendedahan UV jangka panjang, penggunaan krim tangan dengan perlindungan UV yang tinggi disarankan untuk mencegah perkembangan bintik-bintik. Walaupun pada bulan-bulan peralihan, bahaya radiasi berbahaya dapat lebih tinggi daripada yang muncul, itulah sebabnya krim seperti ini disarankan sepanjang tahun. Kunjungan ke salon penyamakan harus dihindari, begitu juga pendedahan tangan yang berpanjangan kepada cahaya matahari langsung.

Terutama jika anda mempunyai jenis kulit yang ringan, yang sangat berisiko untuk penampilan tempat umur, langkah berjaga-jaga harus diambil lebih awal. Oleh kerana penggunaan alkohol dan rokok jangka panjang juga boleh dikaitkan tempat umur, penting untuk mengelakkan pengambilan zat ini sebagai pencegahan bintik-bintik usia, dan tentu saja penyakit lain. Profilaksis menentang bintik-bintik usia di tangan disyorkan dua kali ganda, kerana kebanyakan penyebab munculnya bintik-bintik usia juga merupakan penyebab penyakit kulit ganas dan oleh itu harus dielakkan jika mungkin.

Titik usia adalah perubahan warna pigmen jinak yang berlaku terutamanya pada usia lanjut. Ia lebih baik berlaku di kawasan kulit yang sering terdedah kepada cahaya matahari. Di sini anda akan sampai ke topik: Bintik usia Bintik-bintik tua Bintik-bintik tua adalah perubahan semula jadi kulit yang muncul dalam perjalanan hidup.

Deposit pigmen berlaku lebih baik pada wajah, yang sering terdedah Radiasi UV. Klik di sini untuk menuju ke topik: Tompok-tompok usia di wajah. Titik usia adalah fenomena kulit semula jadi yang muncul terutama pada usia lanjut. Ramai orang mendapati simpanan pigmen ini mengganggu dan mencari kaedah untuk membuangnya. Di sini anda akan sampai ke topik: Menghilangkan bintik-bintik usia