Dos | Melangsingkan badan dengan garam

Dos

Untuk mencapai tujuan yang betul, garam mesti dicairkan sama seperti ubat homeopati. Ini biasanya dilakukan dengan bantuan gula susu. Dalam keadaan tidak cair, mereka akan terlalu pekat dan oleh itu akan dikeluarkan secara langsung oleh badan tanpa diserap terlebih dahulu.

Oleh itu, pengenceran juga disebut potensi bahan aktif. Untuk melangsingkan badan, garam dalam potensi D6 sering digunakan (mencairkan garam 6 kali dengan pelarut dalam nisbah 1:10). Sebaiknya minum banyak cecair untuk memastikan bahawa mineral mempunyai kesan yang lebih baik.

Kesan-kesan sampingan

Sama dengan ubat homeopati, garam juga didakwa tidak mempunyai kesan sampingan atau interaksi dengan ubat lain. Hanya a laktosa intoleransi boleh menjadi masalah, kerana ubat-ubatan ini terdiri daripada sebilangan besar gula susu (laktosa) dan oleh itu boleh menyebabkan aduan. Atas sebab ini, tablet berdasarkan gula tebu juga tersedia untuk kumpulan orang ini.

Sekiranya sedikit gejala membengkak berlaku setelah permulaan penggunaan garam, ini harus ditafsirkan sebagai petunjuk bahawa mereka mempunyai kesan pada organisma dan pada prinsipnya sesuai untuk orang tersebut. Lagipun, seperti di homeopati, idea di baliknya adalah bahawa dalam terapi penyakit semua peringkat penyakit dijalankan dengan cepat sehingga penyembuhan bermula. Malah pengambilan garam berlebihan tidak boleh dilakukan.

Hanya pesakit diabetes yang harus mengambil kira bahawa tablet mengandungi sebilangan besar gula dan oleh itu mesti dimasukkan dalam pengiraan. Satu peraturan adalah bahawa kira-kira 50 tablet sesuai dengan satu unit roti. Sebelum memulakan penyembuhan dengan garam, bagaimanapun, tetap disyorkan untuk berjumpa doktor, ahli farmasi atau pengamal alternatif masing-masing.

Kritikan terhadap kaedah penurunan berat badan ini

Terdapat kritikan terhadap kaedah ini sehingga sejauh ini belum terbukti secara saintifik. Hasil positif penawar ini didasarkan secara eksklusif pada pengalaman ahli terapi dan pengguna yang sangat berpuas hati dengan kaedah ini. Bagaimanapun, pengambilan garam adalah satu-satunya yang tidak disertai dengan penurunan berat badan yang drastik.

Sebaliknya, mereka hanya dapat dilihat sebagai tiang pendukung selain seimbang diet, gaya hidup sihat dan aktiviti fizikal yang mencukupi. Oleh itu, persoalannya tetap terbuka sama ada perubahan diet dan gaya hidup sahaja tidak akan memberi kesan yang diingini terhadap penurunan berat badan dan sama ada seseorang boleh melakukannya tanpa tablet sepenuhnya. Pada akhirnya, faktor kos juga kekal, yang biasanya tidak dapat diabaikan.

Apakah risiko / bahaya menurunkan berat badan dengan garam

Sebagai peraturan, garam tidak menimbulkan bahaya yang lebih besar. Hanya kumpulan pesakit tertentu yang harus memperhatikan beberapa perkara sebelum mengambilnya. Orang dengan laktosa intoleransi, misalnya, boleh berkembang saluran penghadaman aduan setelah mengambil tablet tersebut, kebanyakannya dalam bentuk kembung perut, kekejangan perut atau cirit-birit.

Anda harus memastikan bahawa anda mengambil tablet berasaskan gula tebu untuk mengelakkan akibatnya laktosa. Perhatian khusus juga diperlukan untuk penderita diabetes, kerana tablet dibuat dari gula dan boleh menyebabkannya darah penurunan gula. Oleh itu, anda mesti mengambil kira perkara ini sebelum membuat persiapan sedemikian. Sebagai peraturan, kira-kira 50 tablet boleh dikira sebagai satu unit roti.