Enterococci SF 68

Produk

Strain enterococci langsung SF 68 tersedia secara komersial di banyak negara dalam bentuk kapsul (Bioflorin). Ubat ini telah diluluskan sejak tahun 1979.

Struktur dan hartanah

Satu kapsul ubat mengandungi sekurang-kurangnya 75 juta enterococci hidup dari strain SF 68. Strain adalah anaerob fakultatif, bertolak ansur dengan pH rendah perut baik, dan berkembang biak dengan cepat (masa penjanaan 19 minit) The bakteria, by the way, adalah dan tidak seperti yang kadang-kadang ditunjukkan.

Kesan

Enterococci (ATC A07FA01) menjajah di terminal usus kecil and kolon dan menormalkan flora usus oleh, antara lain, menghalang pertumbuhan agen patogen.

Petunjuk

Untuk rawatan perubahan dan gangguan flora usus, untuk pencegahan dan rawatan penyakit cirit-birit pelbagai sebab.

Dos

Menurut risalah pakej. Bayi, kanak-kanak dan orang dewasa mengambil 2 orang kapsul setiap hari untuk pencegahan cirit-birit, dan 3 kapsul sehari untuk rawatan. The kapsul boleh juga dibuka dan isi ditambahkan ke a sejuk atau minuman suam. Tempoh rawatan 5-7 hari adalah disyorkan.

Kontraindikasi

Ubat ini dikontraindikasikan sekiranya berlaku hipersensitiviti. Langkah berjaga-jaga lengkap boleh didapati di label ubat.

Interaksi

Antibiotik boleh membunuh bakteria dan hendaklah diambil 1-2 jam.

Kesan buruk

Tidak ada yang diketahui kesan buruk.