Latihan lanjutan | Dinamika Spiral

Latihan lanjutan

Latihan dan pendidikan Spiraldynamics diatur oleh sistem modular, dengan tahap kompetensi yang berbeza dari Diploma Asas hingga Profesional. Untuk mengikuti modul, diperlukan latihan dalam salah satu profesion berikut: Perubatan, fisioterapi, terapi pekerjaan, latihan 3D, tarian, yoga atau kerja badan. Mereka yang mahu masuk Dinamika Spiral bayar 1800 € untuk kursus Asas 16 hari.

Modul pelanjutan berlangsung antara 1-5 hari dan berharga antara 200-1000 €. Matlamat latihan ini adalah untuk memperoleh pengetahuan mendalam tentang bagaimana mengintegrasikan dan mengoptimumkan kebiasaan pergerakan dan postur diri ke dalam kehidupan pesakit. Kandungan latihan adalah pemahaman mengenai prinsip asas dinamik lingkaran dalam tubuh manusia dan bagaimana ini dapat digunakan untuk memahami dan mengoptimumkan pergerakan dengan lebih baik. Prinsip asas evolusi dan bagaimana belajar mengenali kekuatan dan kelemahan individu dengan menggunakan badan dan bagaimana mengembangkan individu, strategi yang berkesan untuk meningkatkan kesedaran tubuh sendiri dan urutan pergerakan adalah kandungan latihan. Sejauh mana tahap kecekapan anda ingin memperluaskan pengetahuan anda bergantung kepada individu peserta itu sendiri.

Untuk siapa Spiral Dynamics sesuai

Dinamika Spiral pada dasarnya sesuai untuk semua orang, kerana berdasarkan pergerakan anatomi badan. Mereka yang memutuskan untuk menjalani terapi mengikut konsep Spiral Dynamics harus mempunyai minat tertentu terhadap anatomi dan proses tubuh mereka sendiri, kerana Lingkaran Konsep dinamik mempunyai banyak kaitan dengan analisis kendiri dan persepsi fizikal yang lebih baik. Konsep ini sesuai untuk pencegahan postur dan kecederaan yang teruk serta untuk rawatan ini (mis kaki kelab). Sekiranya terdapat keraguan, anda harus berjumpa dengan doktor anda mengenai terapi dan sejauh mana Spiral Dynamics dapat bermanfaat bagi anda. Pada tahap profesional, Spiral Dynamics adalah latihan pelengkap yang baik untuk doktor dan ahli terapi yang ingin memberikan pesakit mereka model yang baik untuk rawatan masalah pergerakan.