Biotin: Keadaan Bekalan

Biotin tidak termasuk dalam National Nutrition Survey II (2008). Mengenai pengambilan Biotin dalam populasi Jerman, data wujud dari Laporan Pemakanan 2004 dari Persatuan Pemakanan Jerman (DGE).

Data ini di Biotin pengambilan berdasarkan anggaran dan hanya menggambarkan purata pengambilan. Tidak ada pernyataan yang dapat dibuat mengenai keadaan penawaran di bawah nilai min. Walau bagaimanapun, ini tidak bermaksud bahawa tidak ada kekurangan biotin dalam populasi Jerman.

Mengenai keadaan bekalan, dapat dinyatakan:

  • Bagi Republik Persekutuan Jerman, tidak ada bukti status bekalan biotin yang tidak mencukupi.
  • Lelaki dan wanita mengambil purata 40 µg biotin sehari mengikut laporan pemakanan 2004. Pengambilan harian rata-rata adalah untuk semua peringkat umur mengikut cadangan pengambilan DGE.
  • Wanita hamil dan menyusui tidak memerlukan biotin tambahan berbanding dengan rakan sebaya mereka yang tidak hamil atau tidak menyusu. Oleh itu, wanita hamil dan menyusui juga rata-rata mencapai cadangan pengambilan DGE.

Oleh kerana cadangan pengambilan DGE didasarkan pada keperluan orang yang sihat dan berat badan normal, keperluan tambahan individu (contohnya kerana diet, Genussmittelkonsum, ubat kekal, dan lain-lain) mungkin melebihi cadangan pengambilan DGE.