Latihan | Dinamika Spiral

latihan

Skru Kaki Latihan ini bertujuan untuk memperbaiki kepincangan kaki. Duduk di atas lantai atau di atas kerusi dan kemudian merangkul kaki anda di tumit dan di tengah tepat di bawah kaki. Tangan di tumit digunakan untuk penstabilan sehingga kaki tetap pada sudut 90 ° ke bawah kaki semasa latihan.

Sekarang gerakkan kaki depan dengan tangan anda dalam gerakan spiral ke hadapan-ke dalam dan ke depan-ke arah ke arah lantai. Ulat kaki Senaman ulat menguatkan otot lengkungan kaki. Duduk tanpa alas kaki di kerusi.

Letakkan kaus kaki di bawah tumit sebelah kaki. Sekarang tekan perlahan-lahan (jangan cakar!) Jari kaki masing-masing ke tanah dan tarik tumit, yang kelihatan seperti pergerakan ulat.

satu kaki Berdiri Latihan ini adalah untuk mengelakkan lutut melengkung ke dalam dan memperbaiki postur. Untuk melakukan ini, berdiri di atas satu kaki di permukaan lurus. Sekarang pastikan lutut anda berada di bawah pinggul dan tidak condong ke dalam.

Berhati-hatilah untuk tidak meregangkan lutut anda. Ia membentuk garis lurus dengan buku lali dan pinggul. Pegang kedudukan ini selama 20 saat.

Lengkung tangan Letakkan tangan kiri anda rata di atas meja. Dari sana, tekan ke lengkungan sehingga bahagian belakang tangan melengkung. Jari tetap bengkok semasa latihan.

Pada langkah seterusnya, tekan bahagian belakang tangan kiri ke bawah dengan tangan kanan sehingga berada dalam garis lurus dengan yang paling rendah jari sendi. Jari dibengkokkan 90 ° selepas sendi pertama. 10 pengulangan.

Skru langit Latihan ini berfungsi untuk menstabilkan sendi pinggul. Untuk melakukan ini, berdiri dengan sebelah kaki di atas kerusi. Kaki penyokong tetap di lantai.

Sekarang regangkan anda kepala ke arah siling dan tumit kaki penyokong secara automatik akan ditekan ke lantai, seolah-olah anda ingin mengambil dua langkah pada satu masa. Cobalah untuk menjaga pergerakan sekecil mungkin dengan membayangkan anda harus mendorong diri anda melalui tiub sempit. Berat tetap di kaki.

Tahan selama 20 saat. Kerusi putar Duduk di kerusi untuk latihan ini dan sokong siku anda di lutut di bahagian badan yang sama. Lengan yang lain digantung secara longgar di bahagian dalam lutut yang lain. Sekarang hulurkan lengan yang tergantung secara longgar pada kedudukan yang diregangkan sejauh mungkin ke tanah.

Kemudian tarik ke atas sejauh mungkin, juga dalam keadaan tegang. Lakukan 10 pengulangan. Latihan ini berfungsi untuk menguatkan otot meluruskan tulang belakang toraks.

Duduk di atas kerusi dan lakukan latihan secara longgar. Sekarang sedar duduk tegak. Bahu membentuk garis lurus dengan pelvis.

. kepala tegak dan membentuk lanjutan dari ruang tulang belakang. Buat diri anda selama mungkin. Pegang kedudukan ini selama 20 saat.

Ketua Lapan Untuk latihan ini, duduk tegak dan tegak di atas kerusi. Sekarang gerakkan kepala anda secara perlahan dari kiri ke kanan dan bayangkan bahawa anda sedang melukis garis lurus di udara dengan kepala anda hidung. Pada langkah seterusnya, lukiskan angka lapan dengan anda hidung pada garis khayalan ini.

Lakukan pergerakan secara perlahan dan secara terkawal. Ini melonggarkan ketegangan leher otot dan menggerakkan serviks atas. Untuk latihan ini, baringkan ke belakang pada permukaan lurus.

Regangkan lengan anda ke atas dan letakkan kedua telapak tangan anda. Sekarang cuba tolak hujung jari ke arah siling sambil serentak cuba menolak bahu ke lantai. Tahan ketegangan selama 20 saat. 5 pengulangan.