Kesan sampingan dari diet | Melangsingkan badan dengan teh

Kesan sampingan dari diet

Hilang berat badan dengan teh pada amnya tidak berbahaya diet, kerana tubuh tidak perlu melakukan tanpa nutrien dengan dua makanan utama yang tersisa. Gejala kekurangan tidak berlaku. Sebagai tambahan, teh secara amnya bebas kalori tetapi pada masa yang sama sangat kaya dengan nutrien.

Oleh itu, ia adalah minuman yang sangat sihat yang memberi banyak kesan positif kepada tubuh kita. Sekiranya makanan diganti dengan teh dan beberapa liter diminum sepanjang hari, badan akan membakar lebih banyak tenaga dan akhirnya gemuk. Ginjal harus bekerja sangat keras kerana pengambilan cecair yang tinggi.

Oleh itu, kesan sampingan ialah anda mesti membuang air kecil dengan kerap. Ini boleh mengganggu kehidupan profesional. Anda juga mesti berhati-hati untuk tidak minum teh berkafein pada waktu petang. Terutama secara langsung sebelum tidur, tidak digalakkan kerana kafein membuat anda terjaga dan menyukarkan tidur.

Kritikan terhadap diet

Untuk menurunkan berat badan dalam jangka masa panjang dan mengekalkan berat badan yang diinginkan, seimbang diet dan senaman secara berkala adalah mustahak. Hilang berat badan dengan teh sesuai untuk menurunkan berat badan dengan cepat, tetapi tidak jangka panjang diet. Latihan tidak termasuk dalam diet, walaupun inilah yang membakar kalori secara langsung dan membina otot. Otot secara amnya merangsang metabolisme dan membentuk badan.

Apa risiko yang timbul dalam diet?

Hilang berat badan dengan teh menanggung bahaya kesan yoyo. Diet hanya sesuai untuk beberapa hari. Sekiranya tabiat makan berubah secara radikal selepas diet, tubuh tiba-tiba menyerap banyak lagi kalori dan berat badan naik semula dengan cepat.

Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yoyo dengan diet ini?

Untuk mengelakkan kesan yoyo ketika menurunkan berat badan dengan teh, ia dapat membantu mengubah diet anda secara perlahan selepas diet. Sekiranya anda kembali ke corak lama setelah penurunan berat badan selama 5 hari dengan teh, berat badan dengan cepat kembali ke pinggul anda. Namun, jika diet diubah secara sihat dan seimbang dan kalori tidak meningkat secara radikal selepas diet, kemungkinan menurunkan berat badan dalam jangka panjang dan mengekalkan berat badan yang diinginkan. Ia juga membantu memperkenalkan unit sukan ringan semasa diet dan meningkatkannya secara perlahan.

Penilaian perubatan mengenai diet

Prinsip diet ini sangat ringan, teh adalah sokongan pemakanan yang baik dan membantu dengan berkesan dalam menurunkan berat badan. Teh boleh disediakan dalam termos termos untuk diet di tempat kerja dan harganya berpatutan. Pada prinsipnya, tidak perlu menghitung kalori dalam diet ini.

Sebaliknya, kejayaan diet meningkat dengan ketara sekiranya dua makanan utama yang tinggal adalah sihat dan rendah lemak. Risiko kesan yoyo tinggi dengan diet ini, tetapi dapat dicegah. Oleh itu, perubahan diet jangka panjang adalah perlu. Itulah sebabnya kami menganggap teh adalah sangat baik dan sihat menambah untuk diet, tetapi kurang berkesan sebagai diet tunggal untuk penurunan berat badan kekal. Gabungan diet seimbang dan rendah kalori dengan senaman teratur adalah yang terbaik.