Melangsingkan badan dengan garam

Pengenalan

Apakah proses menurunkan berat badan?

Ada protokol yang berbeza untuk mengubati garam, bahkan keseluruhan buku tentang bagaimana meneruskan strategi penurunan berat badan tertentu. Rancangan pengambilan antara sekurang-kurangnya satu hingga beberapa minggu. Sebilangan besar rancangan berlangsung dari empat hingga enam minggu.

Apa yang kebanyakan mereka miliki adalah pada mulanya biasanya terdapat pengambilan garam yang lebih kerap pada masa yang sama, yang berubah dari masa ke masa. Walau bagaimanapun, gabungan beberapa garam biasanya dikekalkan. Pengambilannya biasanya dalam bentuk tablet yang dihisap dan harus diambil sebelum makan jika boleh.

Sebagai alternatif, tablet pertama boleh dilarutkan dalam air panas dan kemudian diminum. Sekiranya boleh, seramik kapal harus digunakan dan tidak ada sudu logam yang boleh digunakan untuk mengacau. Menurut pendapat pakar, sudu kayu lebih sesuai kerana kurang berinteraksi dengan bahan aktif. Protokol yang paling sesuai harus dibincangkan secara individu dengan doktor, ahli farmasi atau pengamal alternatif terlebih dahulu untuk mencari kombinasi yang terbaik dalam setiap kes individu dan untuk menjelaskan kemungkinan intoleransi terlebih dahulu. Juga penyakit bersamaan dan langkah-langkah terapi yang disertakan tidak boleh diabaikan.

Garam mana yang digunakan?

Untuk ubat pelangsing dengan garam, para pakar mengesyorkan sejumlah garam yang berbeza. Garam No. 4, 9 dan 10 berada di pusat perhatian.

Garam No. 4, juga dipanggil Natrium Chloratum, dikatakan mempunyai kesan pengukuhan pada metabolisme. Toksin dalam badan seharusnya dipecah lebih cepat dan nutrien seharusnya digunakan dengan lebih baik.

Kadang-kadang ia juga disebut garam membran mukus, kerana ia juga mempunyai kesan perlindungan di sana. Ia juga dikatakan dapat membantu mencegah serangan selera makan yang meradang dan untuk meningkatkan pengambilan air yang mencukupi. Garam No.

9 adalah natrium fosforikum dan bertujuan terutamanya untuk merangsang metabolisme lemak untuk memecah lebihan tisu lemak lebih cepat. Ia juga dapat membantu mencegah pengasidan organisma yang berlebihan melalui pemecahan pramatang produk metabolik tertentu. Garam ini juga dikatakan dapat meningkatkan motivasi untuk bergerak dan membuat anda merasa dahaga.

Garam No. 10 adalah natrium sulfurikum. Ia semestinya menyokong tubuh dalam mengeluarkan zat beracun dan merangsang metabolisme.

Air berlebihan juga harus diekskresikan dengan lebih baik. Sebagai tambahan kepada ketiga garam utama ini, garam No. 22, 23 dan 27 juga kadang-kadang digunakan untuk penurunan berat badan.

Garam No. 22, yang Kalsium Carbonicum, dikatakan mempunyai kesan positif terhadap metabolisme tulang dan kesan positif terhadap mood. Garam No.

23, Sodium Bicarbonicum yang digabungkan dengan garam No. 9 dapat mengatasi hiperasiditas badan. Garam No. 27, juga dikenali sebagai Kalium Bichromicum, seharusnya menyokong badan, terutama di detoksifikasi, dan membantunya untuk menghapuskan produk buangan dengan lebih baik. Garam ini juga dikatakan dapat membantu sel-sel tumbuh semula dengan lebih kerap.