Homeopati untuk ADS | ADS - Gangguan Defisit Perhatian - Sindrom

Homeopati untuk ADS

Pendekatan terapi lain adalah ubat homeopati, yang digunakan lebih banyak dan lebih kerap untuk rawatan ADS. Dalam banyak kes, dengan toleransi yang lebih baik, kejayaan serupa dapat dicapai seperti ubat konvensional, tetapi kesannya berbeza untuk setiap pesakit dan kurang diteliti daripada dengan methylphenidate. Menurut prinsip homeopati, zat diberikan dalam kepekatan rendah berdasarkan keparahan gejala.

Untuk "pemimpi" ADS khas, bahan seperti sulfur atau agaricus adalah pilihan rawatan yang mungkin. Pada halaman berikut, anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai masalah yang boleh berlaku. Di sekolah ini adalah kesukaran membaca, ejaan dan aritmetik. Sejak ADHD kanak-kanak juga mempunyai masalah untuk mengarahkan perhatian mereka, anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai masalah dan gejala di halaman Masalah Kepekatan. - Disleksia / disleksia

  • Diskalkulia
  • Kurang tumpuan
  • Ganjaran Tinggi

IKLAN pada orang dewasa

Sindrom defisit perhatian tanpa hiperaktif lebih cenderung berlanjutan sehingga dewasa daripada jenis lain ADHD. Ini bermakna bahawa gejala pertama muncul di zaman kanak-kanak dan, walaupun mereka berubah, mereka tidak "tumbuh bersama", tetapi dapat mempengaruhi orang yang terjejas sepanjang tahun persekolahannya dan ke dalam kehidupan kerja seharian. Jadi sementara bentuk hiperaktif dari ADHD selalunya kekal sebagai penyakit kanak-kanak, ADHD sering menjadi penyakit yang melampaui usia.

Sebab-sebab ini belum dijelaskan dengan jelas. Oleh kerana bentuk ini kurang jelas daripada ADHD hiperaktif impulsif, ia tidak didiagnosis pada banyak orang yang terkena zaman kanak-kanak dan oleh itu tidak dapat dirawat dengan baik. Pesakit dengan ADHD hiperaktif juga boleh menghadapi masalah sehingga dewasa sekiranya mereka tidak belajar menangani gejala mereka semasa kecil.

Kurangnya pengiktirafan penyakit atau cara yang salah untuk menanganinya boleh menjadi salah satu sebab mengapa sebilangan besar orang yang terkena subtipe ini menderita gangguan selama beberapa dekad. Walau bagaimanapun, dengan tempoh penyakit ini, tahap keparahannya Gejala ADS pada orang dewasa juga berubah. Walaupun kanak-kanak kelihatan seperti melamun dan tidak berpikiran, kesukaran perhatian dan tumpuan pada orang dewasa kurang dapat dilihat.

Mereka sering pelupa, cepat terganggu dan kewalahan, tetapi biasanya mengembangkan strategi pampasan yang menyembunyikan gejala mereka. Mereka sering menghindari situasi yang menyebabkan mereka mengalami kesukaran, misalnya di tempat kerja atau di persekitaran sosial mereka. Mereka biasanya merasa sukar di tempat kerja dan kehidupan seharian jika mereka tidak mendapat terapi yang sesuai.

Sebagai contoh, pada orang dewasa, masalah psikologi dan sosial yang disebabkan oleh kegagalan yang kerap dan kekurangan harga diri cenderung berada di barisan hadapan penderitaan pesakit. Mereka biasanya tidak menganggap gejala sebagai penyakit atau gangguan, tetapi sebagai kelemahan dan kesalahan mereka sendiri. Selain masalah prestasi, pesakit ADS juga menderita kemurungan dengan frekuensi di atas purata. Terapi yang sesuai dengan latihan psikologi dan, jika perlu, ubat dapat mengurangkan tekanan penderitaan dan mencegah terjadinya gangguan yang menyertainya. Oleh itu, pengiktirafan dan rawatan gangguan itu penting untuk memastikan kesejahteraan pesakit.