Osteopati | Latihan untuk tendinitis

osteopati

osteopati terdiri daripada teknik manual semata-mata yang dapat digunakan untuk diagnosis dan terapi. Langkah-langkah osteopati hanya dapat diterapkan secara bebas oleh doktor, pengamal alternatif atau ahli fisioterapi (dengan latihan tambahan dari pengamal alternatif). Teknik osteopati bertujuan untuk mengenal pasti dan mempengaruhi gangguan tisu secara positif.

Sekatan pergerakan dapat dikurangkan, darah peredaran darah dapat dirangsang dan penyumbatan dapat dihilangkan. Kelebihan dari osteopati adalah cengkaman lembutnya. Terutama tendosynovitis adalah kerengsaan dan beban otot yang berlebihan tendon. Pada peringkat akut atau kes lain, senaman atau urutan boleh menjadi terlalu banyak dan memburukkan lagi gejala. Oleh itu, cengkaman osteopati cukup sesuai untuk permulaan dan sokongan latihan sekiranya berlaku tendosynovitis.

Ringkasan

Otot dilekatkan pada tulang oleh tendon. Ini tendon dilapisi sarung. Mereka terdiri daripada tisu penghubung dan lapisan sinovial.

Lapisan ini mengandungi cecair, yang membuat sarung tendon tetap lentur dan membiarkan sarung dan lapisan otot saling meluncur. Beban berlebihan kronik dan postur yang tidak betul boleh menyebabkan keradangan selubung tendon. Dalam kes ini, seseorang bercakap mengenai keradangan selubung tendon.

Dengan muatan otot yang tidak betul dan strukturnya yang sinis, ia dapat terjadi pada a sarung tendon keradangan. Ini harus dilawan dengan pergerakan dan reganganLangkah-langkah osteopati dapat menyokong latihan dan bertindak balas terhadap rangsangan sinewy dengan cara yang lebih spesifik.