Pengeluaran Alkohol

definisi

Pengambilan alkohol adalah langkah untuk mencapai penolakan alkohol. Ia harus dilakukan apabila ada penyakit berkaitan alkohol yang ada dan boleh menjadi sukarela atau sukarela. Selalunya, langkah pertama dan paling sukar dalam pengambilan alkohol adalah mengenali kehadiran ketagihan arak. Semasa pengambilan alkohol, pelbagai gejala khas berlaku, yang boleh menjadi sangat berbahaya. Oleh itu, penting untuk melakukan pengambilan alkohol dalam kerangka hubungan perubatan dan memanfaatkan rawatan sokongan psikoterapi.

Bagaimana saya menyedari bahawa saya memerlukan pengeluaran alkohol?

Tidak ada had yang jelas untuk pengambilan alkohol secara berkala melebihi pengambilan alkohol. Namun, ada pelbagai tanda yang harus menjelaskan kepada orang itu sendiri dan / atau orang di sekelilingnya bahawa pengambilan alkohol adalah langkah yang masuk akal. Salah satunya adalah sekatan yang ketara dalam kehidupan seharian.

Sebagai contoh, jika orang yang bersangkutan tidak dapat melewati hari tanpa minum alkohol dan tidak dapat melakukan tanpa minum alkohol setiap hari, ini harus menjadi perhatian. Begitu juga, pengambilan alkohol pada awal hari adalah tanda penyakit alkohol. Penggunaan alkohol secara patologi sering menyebabkan tingkah laku yang tidak wajar dan perubahan keperibadian, yang seterusnya merosakkan hubungan dengan sesama manusia dan mungkin juga pekerjaan orang yang bersangkutan.

Di samping itu, ketagihan arak boleh membawa kepada pelbagai gejala yang juga harus dianggap sebagai tanda amaran. Ini termasuk, misalnya, kemerosotan otot, juga dikenali sebagai atrofi otot, berpeluh meningkat, gangguan tidur dan, di kemudian hari, berirama berkedut dan gangguan berjalan. Semua ini adalah tanda bahawa pengambilan alkohol akan berguna untuk meningkatkan kualiti hidup orang yang berkenaan.

Apakah simptom penarikan khas?

Semasa pengambilan alkohol, pelbagai gejala dapat terjadi, yang sering disebut sebagai gejala penarikan alkohol. Mereka disebabkan oleh pengambilan alkohol yang biasanya secara tiba-tiba badan. Terutama dalam kes penggunaan alkohol jangka panjang dan ketergantungan alkohol dan penyakit yang ketara, gejala penarikan ini dapat sangat jelas, menjadikan perawatan perubatan sangat penting.

Dengan cara ini, kemungkinan mengancam nyawa akibat alkohol pengeluaran dapat dielakkan. Gejala penarikan khas termasuk pelbagai gejala vegetatif: Tambahan pula, terdapat pelbagai gejala penarikan khas yang berkaitan secara psikologi: Satu lagi bentuk penarikan alkohol yang mungkin adalah apa yang disebut "delirium tremens". Dalam kes ini, orang yang terjejas sering kali sangat disorientasi dan mudah menjadi berlebihan, iaitu menunjukkan reaksi yang kuat terhadap rangsangan yang kurang kuat.

 • Denyutan jantung terbuka
 • Tekanan darah tinggi
 • Berpeluh bertambah
 • berjabat
 • Sawan
 • Loya
 • Sakit kepala
 • Keletihan
 • Gangguan kepekatan
 • Keresahan dalaman
 • Insomia
 • kebimbangan
 • Hallucinations
 • Kemurungan

Salah satu gejala klasik pengambilan alkohol pertama adalah sakit kepala. Ini sudah berlaku beberapa jam selepas penarikan dan boleh menjadi sangat teruk. Apabila alkohol dimakan, alkohol juga masuk ke dalam sel-sel saraf otak.

Ini menyebabkan gangguan dalam komunikasi antara sel. Sekiranya alkohol dipecah lagi dan tidak ada alkohol baru yang ditambahkan, produk kerosakan juga akan terkumpul di sel saraf di otak. Ini menyebabkan teruk sakit kepala.

Selalunya, ketika alkohol ditarik, keletihan dan keletihan juga berlaku semasa penarikan. Alkohol sering memberi kesan negatif pada irama tidur, mengakibatkan struktur tidur yang gelisah. Untuk badan, tidur tidak lagi begitu nyenyak, kerana sibuk memecah alkohol.

Akibatnya, pengambilan alkohol menyebabkan berterusan keletihan dalam beberapa hari pertama kerana struktur tidur yang masih terganggu. Orang yang terjejas sering merasa keletihan dan lemas dan tidak mempunyai tenaga seperti biasa. Satu kemungkinan gejala penarikan alkohol adalah apa yang disebut kekejangan penarikan alkohol.

Ini adalah ketegangan otot yang terlalu cepat di seluruh badan. Dalam kebanyakan kes, ini adalah sawan epilepsi, sering kejang besar. Ini disebabkan oleh peraturan yang tidak tepat elektrolit di dalam badan, yang telah dibawa keluar mengimbangi dengan pengambilan alkohol secara berkala.

Terutama apabila kejang seperti itu berlaku, penting untuk rawatan dan pemantauan berlaku di kemudahan perubatan. Berpeluh adalah salah satu gejala pengambilan alkohol klasik yang menyertainya. Ini kerana terdapat gangguan pada fungsi vegetatif yang disebut, iaitu peraturan yang dikendalikan oleh tubuh itu sendiri.

Akibatnya, sering terdapat peningkatan berpeluh yang berterusan. Tambahan pula, berpeluh dikaitkan dengan corak tidur yang terganggu. Selalunya orang yang terjejas bangun pada waktu malam dan mengalami peningkatan berpeluh, kerana badannya terlalu terlampau dengan keadaan pengambilan alkohol.

Gatal-gatal kulit menggambarkan gejala lain yang boleh berlaku semasa penarikan. Ini disebabkan oleh produk penguraian alkohol, yang terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun semasa penyalahgunaan alkohol kronik. Mereka boleh disimpan di kulit dan menyebabkan perubahan pada struktur kulit.

Ini menyebabkan kegatalan. Ini biasanya terdapat secara tidak spesifik di seluruh badan dan biasanya dialami sebagai sangat menyakitkan dan tidak menyenangkan oleh orang yang terkena. Oleh itu, berhati-hati untuk mengelakkan calar pada kawasan gatal yang berlebihan, kerana ini boleh menyebabkan kerosakan pada kulit.

Darah perubahan tekanan boleh berlaku semasa pengambilan alkohol. Ini biasanya pada mulanya pengurangan pada darah tekanan, iaitu hipotensi, dan kemudian peningkatan dalam darah tekanan, iaitu hipertensi.

Ini juga disebabkan oleh kurangnya kawalan fungsi vegetatif tubuh sendiri. Mekanisme tepat bagi tekanan darah perubahan belum difahami sepenuhnya. Tekanan darah perubahan sering disertai dengan perubahan dalam jantung kadar.

Selalunya terdapat peningkatan degupan jantung, yang juga dikenali sebagai tachycardia. Semasa pengambilan alkohol, mungkin terdapat jangka pendek atau panjang tachycardia. Ini boleh dicetuskan oleh pelbagai sebab.

Pertama, penurunan awal tekanan darah menyebabkan peningkatan dalam jantung menilai sebagai pampasan. Kedua, tubuh terdedah kepada tekanan yang sangat besar semasa pengambilan alkohol. Ini juga boleh menyebabkan peningkatan dalam jantung kadar.

Banyak jenis kesakitan berlaku semasa pengambilan alkohol. Ini boleh bervariasi dan bervariasi. Mereka disebabkan oleh ketidakseimbangan organ yang berlainan, yang dipengaruhi oleh pengambilan alkohol secara berkala.

Yang paling biasa adalah perut kesakitan kerana gangguan peraturan saluran gastrousus dan sakit otot kerana regresi tisu otot. Satu lagi simptom penarikan alkohol yang mungkin berlaku adalah gemetar. Ini juga dikenali sebagai gegaran dan boleh berlaku dengan intensiti dan kekerapan yang berbeza-beza bergantung pada tahap pengambilan alkohol dan pengambilan alkohol.

. gegaran disebabkan oleh pergeseran di elektrolit di dalam badan, yang mengganggu kawalan otot. Tangan sering menggeletar, yang boleh sangat menyekat orang yang berkenaan. Walau bagaimanapun, kaki juga boleh terkena gementar semasa pengambilan alkohol.

Kemurungan sering berlaku semasa pengambilan alkohol selepas jangka masa tertentu. Ini sering berkaitan dengan perubahan keperibadian yang disebabkan oleh pengambilan alkohol yang berat. Ini menyebabkan kerosakan pada pelbagai kawasan di otak.

Sering kali kemurungan disertai dengan gejala psikologi yang lain. Kemurungan boleh berlaku semasa pengambilan alkohol setelah hanya pengambilan alkohol yang sederhana. Selalunya disertai dengan kegelisahan dalaman dan peningkatan keperluan alkohol.

Komplikasi pengambilan alkohol yang mungkin berlaku adalah kecelaruan pengeluaran alkohol. Ini adalah ungkapan yang sangat kuat dari gejala penarikan khas, yang berlaku bersama dengan gejala lain. Ini termasuk gangguan orientasi, yang bahkan boleh menyebabkan orang yang berkenaan tidak lagi mengetahui siapa dia.

Selanjutnya, diucapkan halusinasi berlaku. Lazimnya ialah melihat tikus putih. Kejang juga berlaku dalam konteks khayalan penarikan alkohol dan sering merupakan gejala pengenalan.

Sekiranya khayalan pengambilan alkohol berterusan dalam jangka masa yang lebih lama, kesedaran akan berkurang, yang boleh membawa akibat yang mengancam nyawa. Ia juga boleh menyebabkan ensefalopati Wernicke, di mana gangguan otak yang ketara berlaku. Oleh itu, adalah mustahak untuk merawat gangguan pengambilan alkohol secepat mungkin. Ini biasanya dilakukan dengan benzodiazepin atau comethiazole dan antipsikotik yang kuat, biasanya haloperidol. Harus diingat bahawa haloperidol meningkatkan risiko sawan, yang dapat terjadi lebih kerap dalam kes gangguan penarikan alkohol.