Homeopati melawan batuk

Pelbagai persediaan homeopati untuk batuk

Batuk adalah gejala biasa dari pelbagai penyakit. Dari selsema yang tidak berbahaya, mempengaruhi or radang paru-paru kepada penyakit serius seperti paru-paru embolisme atau bahkan ketumbuhan di paru-paru, a batuk biasanya boleh didiagnosis. Homeopati serba boleh dan menikmati populariti yang semakin meningkat.

Malah bentuk yang lebih berbahaya batuk boleh dirawat dengannya. Berikut ini anda akan menemui beberapa ubat homeopati khas yang boleh digunakan untuk pelbagai bentuk batuk. Sekiranya gejala bertambah buruk atau bertahan lebih lama dari 7 hari, doktor harus berjumpa.

Batuk dengan lendir yang banyak dengan konsistensi yang sangat kuat. Suara kahak terdengar di saluran pernafasan, tetapi batuk lendir yang sukar jauh lebih sukar. Penyembuhan ini terutama ditunjukkan pada kes-kes bronkitis yang sudah lama wujud.

Semasa batuk, bernafas kesukaran, loya, loya dan muntah adalah biasa. Gejala menjadi lebih teruk di bilik yang hangat, pada waktu malam dan ketika berbaring. Pesakit mesti duduk ketika batuk batuk keras.

Semasa serangan batuk, sesak nafas dengan perubahan warna kebiruan pada kulit. Ubat ini juga boleh ditunjukkan pada asma dan paru-paru kronik kembung dengan sesak nafas dan rembesan lendir yang banyak. Batuk kering dengan batuk kesal yang menyakitkan, bunyi kosong, sakit.

Pesakit yang mudah marah, mood tidak baik. Selalunya teruk sakit kepala. Bersalut putih terserlah lidah, pahit rasa dalam mulut, makanan terletak seperti "batu" di perut.

Batuk bertambah teruk ketika memasuki bilik yang hangat dan semasa melakukan pergerakan. Peningkatan serangan batuk melalui tekanan pada dada dan pada waktu rehat. Batuk konvulsi, digabungkan dengan sesak nafas, muntah.

Kadang-kadang perubahan warna kulit kebiruan. Rasa sejuk di seluruh badan. Peningkatan batuk dan berkaitan muntah dengan minum minuman sejuk.

Kerengsaan dengan sentuhan, kejutan, dalam keadaan panas dan pada waktu malam. Bronkitis dengan dahak yang banyak tetapi hampir tidak larut. Masalah pernafasan hingga mati lemas.

Juga berselang bernafas, terutamanya semasa tidur, sangat menakutkan dari tidur. Grindelia juga ditunjukkan dengan asma dengan bronkitis. Menyakitkan, batuk menggelitik kering terutama ketika berbaring dan pada waktu malam.

Pesakit dengan kegelisahan, gugup, hipersensitif, kurang tidur. Peningkatan serangan batuk dengan minum, makan dan bercakap, dengan duduk, pada siang hari. Kerengsaan semasa berbaring dan pada waktu malam.

Batuk kronik dan berterusan yang boleh kering, tetapi juga digabungkan dengan dahak kehijauan purulen berlimpah yang sukar diekspektasi. Semasa batuk sering menyengat kesakitan antara bilah bahu. Semua gejala diperparah oleh basah dan sejuk, dan serangan batuk meningkat dalam intensiti dan kekerapan pada waktu malam.

Penambahbaikan di luar di udara segar. Batuk berterusan dikombinasikan dengan kelemahan yang ketara dan ketegangan yang sedikit semasa latihan fizikal dan mental. Pesakit selalu mahu duduk, berbaring atau bersandar di kerusi.

Kelemahan pada dada dengan perasaan kekosongan, juga perasaan sesak, tidak tahan dengan pakaian ketat. Bunyi kasar berbuih kasar, banyak dahak kuning-hijau yang berbau menjijikkan dan boleh rasa manis atau masin. Pada waktu malam pesakit berpeluh dengan banyak.

Keluhan secara amnya diperbaiki dengan tekanan balas. Batuk kering yang mudah timbul dan segera muncul sebaik sahaja pesakit berbaring. Seseorang mesti duduk ketika batuk.

Sensasi badan asing di laring. Sekiranya selsema tajam dan sakit rhinitis. Pesakit sangat sensitif terhadap penyakit sejuk.

Batuk dikaitkan dengan selesema yang tiba-tiba dan ribut. Pencetusnya adalah angin timur yang sejuk. Batuk kering dengan suara bersiul ketika dihirup.

Demam dengan panas tetapi kulit kering. Keresahan yang hebat dengan ketakutan adalah tipikal bagi Aconitum. Gejala bertambah buruk pada waktu petang dan malam sekitar tengah malam dan panas terik.

Batuk kering adalah ciri khas untuk penawarnya. Serangan batuk berlaku tidak lama selepas satu sama lain, bernafas hampir tidak mungkin dan pesakit mengadu rasa sesak nafas. Juga loya dan menikam kesakitan dalam dada.

Kesedihan umum dan mood depresi. Batuk lebih teruk pada waktu malam dan di bilik yang hangat. Serangan batuk juga dicetuskan dengan bercakap.

Peningkatan gejala di udara terbuka di udara segar. Rumex mempunyai hubungan yang baik dengan saluran pernafasan. Terdapat batuk yang menyakitkan dengan batuk mudah tersinggung yang berterusan semasa serangan.

Batuk digambarkan sebagai batuk menggelitik. Menyakitkan kesakitan di belakang tulang dada ketika bernafas dan batuk, oleh itu pesakit cuba menekan batuk secara spasmodik. Selsema yang mungkin ada disertai dengan serangan bersin yang ganas dan kerap. Batuk dicetuskan dan diperparah dengan menghirup udara sejuk.

Gejala bertambah buruk pada waktu malam, batuk yang lebih teruk menjadi lebih teruk ketika berpindah dari bilik yang hangat ke yang sejuk. Secara umum, kehangatan bertambah baik, juga pemanasan pada leher dengan membungkus atau membungkus suam. Batuk dengan dahak yang kuat dan kuat, sukar larut, hanya batuk dengan susah payah.

Rales kronik, batuk yang menyakitkan dengan sakit di dada. Gejala bertambah buruk dengan berehat dan berbaring. Lebih baik ketika bersenam di udara segar.

Batuk terutama pada orang tua dan kanak-kanak kecil. Banyak lendir likat yang sukar atau mustahil untuk batuk. Batuk dengan rasa sesak nafas, pesakit sesak nafas dan kelihatan lesu, pucat dan pereputan.

Serangan batuk menjadi lebih teruk dan berlaku lebih kerap ketika bergerak, di bilik yang hangat dan berbaring. Pesakit mesti duduk untuk batuk dengan lebih baik. Semua simptom lebih teruk pada waktu malam.

Batuk kering dan menggodam yang tidak akan berhenti sebaik sahaja ia bermula. Rasa berkecai di seluruh badan. Keluhan pada waktu malam, berbaring dan bernafas dalam. Pencetus serangan batuk selalunya udara sejuk.