Passionflower

Produk

Penyediaan yang mengandungi ramuan passionflower termasuk dalam banyak produk ubat dan tersedia dalam bentuk teh, dragees, dan sebagai penurunan, antara lain. Monopreparations merangkumi, misalnya, Valverde Calming dan Sidroga Calming Tea. Di samping itu, pelbagai persediaan disediakan. Ramuan Passionflower juga boleh didapati sebagai produk terbuka di farmasi dan kedai ubat.

Tumbuhan batang

Passionflower L. dari keluarga passionflower adalah tanaman herba abadi dan memanjat, berasal dari Amerika Syarikat dan negara-negara lain.

Ubat ubat

Ramuan Passionflower (Passiflorae herba) digunakan sebagai ramuan perubatan. Ia terdiri daripada bahagian-bahagian udara L. yang kering, dihancurkan atau dipotong. Bunga dan buah-buahan mungkin ada. Farmakopia memerlukan kandungan flavonoid minimum. Ekstrak, tinctures, dan serbuk disediakan dari ubat yang menggunakan etanol, Sebagai contoh.

Ramuan

Kandungan ramuan ini termasuk flavonoid, minyak pati, dan karbohidrat. Kehadiran harman yang dikenali alkaloid, sebaliknya, kontroversial dan tidak dianggap disahkan.

Kesan

Ramuan ramuan bunga dan persiapan yang dibuat daripadanya penenang, sifat kecemasan, dan sifat antispasmodik.

Petunjuk untuk digunakan

Untuk rawatan keadaan ketegangan, kesukaran tidur, kegelisahan, kegelisahan dalaman, mudah marah dan gugup.

Dos

Menurut risalah pakej. Teh disediakan sebagai infus. Ubat biasanya diminum dua hingga empat kali sehari.

Kontraindikasi

Ramuan Passionflower dikontraindikasikan dalam hipersensitiviti. A kesihatan profesional penjagaan harus dirujuk sekiranya gejala berlanjutan untuk jangka masa yang panjang. Untuk langkah berjaga-jaga lengkap, lihat label ubat.

Interaksi

Dadah interaksi tidak dikenali. Tidak interaksi harus berlaku dengan depresan pusat, alkohol, dan ubat penenang pada pendapat kami.

Kesan buruk

Mungkin kesan buruk merangkumi reaksi alahan.