Phlogenzym - Makanan tambahan

Pertanyaan

Phlogenzym adalah penyediaan yang tersedia secara komersial, yang terdapat dalam dua bentuk yang berbeza. Phlogenzym mono hanya terdiri daripada satu komponen dan Phlogenzym aktiv terdiri daripada beberapa komponen. Ia adalah makanan menambah yang menyokong tubuh manusia dalam pelbagai tugas.

Phlogenzym tidak memerlukan preskripsi dan boleh didapati tanpa preskripsi tetapi hanya di farmasi. Enzim pada amnya mempunyai tugas untuk membantu dalam pelbagai proses dalam tubuh manusia. Terdapat banyak perbezaan enzim dalam badan.

Dalam beberapa kes, mereka mempercepat perjalanan reaksi tertentu, dan dalam kes lain, proses ini mungkin dapat dilakukan. Oleh itu, tubuh manusia bergantung pada kehadiran enzim. Biasanya semua enzim dihasilkan oleh badan itu sendiri dan dapat menjalankan tugasnya tanpa terganggu.

Walau bagaimanapun, sebilangan orang mempunyai kekurangan enzim, yang biasanya mempengaruhi satu enzim. Ini sering boleh diganti dengan mengambil persediaan dan badan masih berfungsi sepenuhnya. Dalam beberapa kes, bagaimanapun, enzim tidak dapat diganti dengan minum ubat.

Terdapat juga enzim di sistem imun yang mengawalnya. The sistem imun melawan patogen, tetapi juga melindungi tubuh daripada pengaruh berbahaya yang lain, seperti tekanan atau pengaruh persekitaran yang berbahaya. Di dalam sistem imun adalah penting bahawa tindak balas imun dicetuskan dengan cepat apabila patogen memasuki badan.

Walau bagaimanapun, adalah sama pentingnya bahawa tindak balas ini tidak berlebihan. Ini adalah kes alahan. Oleh itu, enzim juga aktif dalam sistem kekebalan tubuh, yang di satu pihak memungkinkan tindak balas imun yang cepat terjadi, tetapi di sisi lain memastikan bahawa tindak balas ini diatur dan berlaku dengan cara yang tepat.

Sebagai peraturan, badan itu sendiri dapat memastikan bahawa terdapat cukup enzim untuk memastikan peraturan ini. Namun, jika badan menjadi lemah, misalnya oleh jangkitan atau penyakit, sistem kekebalan tubuh juga sering terjejas dan tidak dapat melaksanakan tugasnya sepenuhnya. Dalam kes ini adalah mungkin untuk campur tangan dengan melakukan persiapan tertentu.