Kesan sampingan Almased® | Almased®

Kesan sampingan Almased®

Almased® adalah produk yang tersedia secara bebas di farmasi. Atas sebab ini, pesakit harus memberitahu diri mereka tentang kemungkinan risiko dan bahaya sebelum menerimanya. Penghidap alergi dengan alahan yang diketahui terhadap bahan Almased® harus membincangkan penggunaan Almased® dengan doktor mereka.

Kerana pengambilan kalori yang sangat berkurang semasa Almased® diet (diet sub-kalori), pesakit menunjukkan penurunan konsentrasi dan prestasi. Ini sering disertai dengan keletihan. Ketahanan fizikal menurun.

Pada masa yang sama, banyak pesakit kelihatan mudah marah dan menunjukkan ciri-ciri kemurungan. Dalam kes yang jarang berlaku, masalah pencernaan, peningkatan sensasi gangguan irama sejuk atau jantung juga dapat terjadi semasa Almased® diet. Buah pinggang juga berisiko buah pinggang kegagalan sekiranya mereka mengalami banyak tekanan.

Apakah risiko / bahaya diet dengan Almased®?

Kesan sampingan dari Almased® diet tidak boleh dipandang rendah. Oleh kerana Almased®-Diet mengakibatkan pesakit tidak cukup makan kalori mengikut keperluan harian, pelbagai kesan sampingan boleh berlaku. Di satu pihak, tubuh terbiasa mendapatkan lebih banyak nutrien dan oleh itu berlebihan dengan pengurangan nutrien secara drastik.

Ini menyebabkan penurunan konsentrasi dan prestasi, sehingga sekolah, pengajian dan pekerjaan sering dapat dikendalikan dengan tidak memadai. Ketahanan fizikal juga berkurang dengan kuat, sehingga banyak pesakit tidak dapat bersukan lagi, yang akan sangat bermanfaat bagi kehilangan berat badan. Oleh kerana banyak pesakit juga kekurangan makanan, ini juga menyebabkan tekanan psikologi.

Kekurangan nutrien juga menyebabkan pesakit mudah tersinggung atau menjadi sangat letih sehingga dia menjadi tertekan. Ini bukan sahaja menyebabkan kognitif tetapi juga tekanan mental bagi pesakit, yang pada gilirannya dapat menjadi beban berat bagi keluarga dan persekitaran umum. Selanjutnya, beberapa pesakit mengalami kehilangan otot walaupun diet kaya protein.

Selain itu, Almased® boleh menyebabkan pesakit menderita secara besar-besaran masalah pencernaan. Kekurangan makanan boleh menyebabkan sensasi sejuk meningkat dan pesakit mula membeku lebih kerap. Oleh kerana diet protein yang banyak, yang buah pinggang diletakkan di bawah tekanan yang sangat besar.

Akibatnya, buah pinggang boleh rosak, terutama jika Almased® diambil dalam jangka masa yang lama. Dalam kes terburuk, Almased® juga boleh menyebabkan buah pinggang kegagalan. Heart gangguan irama juga mungkin dilakukan dengan diet Almased® dan tidak boleh dipandang rendah, terutama pada pesakit yang mengalami masalah jantung. Secara amnya, jumlah kesan sampingan sangat tinggi jika dibandingkan dengan kesan Almased®, sebab itulah pesakit harus mempertimbangkan faedah dan risiko diet ini dengan teliti dan, terlebih dahulu, berbincanglah dengan doktor terlebih dahulu.