Budak Bunga Bach Chestnut

Penerangan bunga Chestnut Bud

Kuncup Chestnut Bud yang berkilat mengandungi kedua-dua bunga dan daun di bawah lapisan kulit yang melekit.

Keadaan fikiran

Anda membuat kesilapan yang sama berulang kali kerana anda tidak betul-betul memproses pengalaman anda dan tidak cukup belajar dari mereka.

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak di negeri ini berulang kali melupakan makan tengah hari sekolah mereka, melakukan kesalahan yang sama dalam imlak berulang kali, sering kehilangan sesuatu. Kesemuanya mempunyai kesamaan bahawa mereka tidak memiliki kemampuan untuk belajar dari kesilapan yang pernah dilakukan, mereka kelihatan tidak fokus dan terganggu. Mereka kehilangan sentuhan dengan prestasi rakan sekelas mereka ("anak itu agak ketinggalan"). Aduan berulang seperti sakit kepala pada hujung minggu, perut sakit dll adalah khas untuk orang di Chestnut Bud keadaan.

Pengumuman orang dewasa

Anda melakukan kesalahan yang sama berulang kali dan tidak pernah belajar apa-apa di mata persekitaran anda. Dalam keadaan ini, orang merasa sukar untuk benar-benar memproses pengalaman agar dapat memanfaatkannya pada masa akan datang. Di dalam kepala anda sudah dalam perjalanan ke projek seterusnya, walaupun yang lama belum selesai. Sebagai contoh, seseorang selalu memilih jenis pasangan yang sama, walaupun seseorang sudah mempunyai pengalaman negatif dan kegagalan seterusnya tidak dapat dielakkan. Anda tidak begitu senang dengan ini dan seolah-olah anda melarikan diri dari diri sendiri dan tidak dapat memanfaatkan pengalaman masa lalu.

Matlamat pokok bunga Chestnut Bud

Chestnut Bud mempromosikan keupayaan untuk memproses apa yang dialami dan dipelajari dengan sewajarnya dan dengan demikian mewujudkan prasyarat untuk terus membuat pembelajaran pengalaman.