Bunga Bach dari Impatiens

Penerangan mengenai bunga Impatiens

Tumbuhan Impatiens dengan daunnya yang hijau gelap dan berdaun tumbuh di tanah lembap di sepanjang sungai dan sungai. Bunga pucat dan kemerahan dibuka dari bulan Julai hingga September.

Keadaan fikiran

Seseorang tidak sabar, mudah marah dan cenderung bertindak balas secara berlebihan.

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak dalam keadaan tidak sabar semuanya tidak berlaku dengan pantas. Mereka selalu bergerak, bercakap cepat dan tergesa-gesa, cenderung membuat keputusan tergesa-gesa, mudah marah dan tidak sabar terhadap diri mereka sendiri dan orang lain. Tidak boleh duduk diam, berikan gelisah. Mereka tidak mengambil cukup masa untuk semuanya, cenderung melakukan kesalahan sembarangan kerana semuanya harus berlaku dengan begitu cepat, mereka sering melupakan separuh ketika mereka bergegas ke sukan atau sekolah.

Pengumuman orang dewasa

Orang yang tidak sabar bekerja dengan cepat dan berkesan, dalaman tegang dan sukar untuk menanggung kebahagiaan orang lain. Mereka suka bekerja sendiri untuk mengelakkan diri daripada mengambil perhatian orang lain (yang mungkin bekerja lebih perlahan atau berbeza). "Sebelum saya menerangkannya kepada anda, saya sudah lama melakukannya sendiri" / "Berikan kepada saya, itu membuat saya semua taring!

Anda kurang belas kasihan dan kesabaran, anda menjadi agresif, berteriak, menjadi merah. Seseorang hampir tidak dapat menahan rasa canggung para pemula dan menjadi bos kolerik yang menyukarkan hidup bagi para perantisnya. Orang-orang ini tidak bertolak ansur dengan kritikan, mereka bertindak balas dengan amarah yang, bagaimanapun, dengan cepat menjadi berasap. Pada tahap mental, seseorang selalu berjalan dengan kelajuan yang lebih tinggi daripada rata-rata, hiperaktif, bertindak balas secepat kilat, juga keletihan lebih cepat daripada rakan-rakannya dan mengalami serangan nafsu makan. Seseorang menderita sakit ketegangan, merobek kesakitan pada otot yang tegang, sakit seperti kekejangan.

Matlamat aliran Impatiens berbunga

Bunga Bach dari Impatiens harus membantu melepaskan ketegangan dalaman dan tidak merasa seperti kuda lumba yang sangat diternak yang telah dimanfaatkan di hadapan bajak. Seseorang mengembangkan kesabaran, belas kasihan dan kelembutan dan pengertian untuk kesamaan sesama manusia. Kualiti positif seperti persepsi cepat dan kebolehan di atas rata-rata dapat diteruskan secara positif ke dunia luar. Kesunyian yang disebabkan oleh diri sendiri dapat diatasi.