Diet kentang

Pengenalan

Kentang diet adalah diet mono kaya karbohidrat, iaitu bentuk pemakanan yang terdiri hampir dari satu makanan tertentu, iaitu kentang. Terdapat pelbagai cara mengatur kentang diet, semua varian mempunyai persamaan penggunaan utama kentang. Kentang sering dimakan dengan telur atau quark. Terdapat juga variasi diet dengan sayur-sayuran, salad, atau buah-buahan yang rendah lemak. Penyediaan hidangan rendah lemak penting untuk melaksanakan kentang diet.

Prosedur diet

Diet kentang merangkumi tiga makanan utama sehari, yang terdiri daripada satu kilogram kentang rendah lemak. Makanan ringan, gula-gula dan minuman manis dilarang. Bergantung pada jenis diet, 100 gram keju curd atau tiga telur boleh dimakan setiap hari bersama makanan utama.

Hidangan akan mengisi masa yang lama, boleh dimasak dengan cepat tetapi boleh juga disediakan dengan baik. Satu bentuk penyediaan yang baik adalah kentang jaket. Bentuk pemprosesan kentang ini mesti ada di meja sekurang-kurangnya tiga hari seminggu.

Kemungkinan lain adalah kentang tumbuk atau kentang tumbuk. Kombinasi kentang dengan keju curd atau kentang dengan telur mempunyai nilai biologi yang tinggi dan membawa kepada penyerapan dan penggunaan protein yang sangat baik dalam makanan. Kentang mengandungi banyak kalium, yang berkesan mengeringkan badan dan dengan cepat membawa kepada penurunan berat badan.

Di mana saya boleh mendapatkan resipi yang baik untuk diet kentang?

Anda boleh mendapatkan resipi diet kentang yang baik di Internet dan petua bagaimana membuat makanan anda lebih bervariasi. Sekiranya anda lebih suka mempunyai kertas di hadapan anda, terdapat juga banyak buku mengenai diet kentang, juga dalam versi rendah karbohidrat. Kelebihan buku ini ialah buku ini biasanya menyediakan rancangan diet tersusun dan senarai belanja untuk diet tersebut. Seseorang dapat mengikuti arahan buku diet dengan jelas.