Diet whey

Apakah Diet Whey?

Dalam whey diet, satu atau lebih makanan diganti dengan minuman whey. Di Whey Puasa semua makanan diganti dengan minuman. Whey mengandungi vitamin dan mineral susu, tetapi kandungan lemaknya agak rendah. Tambahan pula, whey merangsang pencernaan dan mengeringkan badan.

Diet dengan whey lembu

Whey lembu kuning kehijauan adalah hasil sampingan dari pengeluaran produk tenusu dan terdiri daripada kira-kira. 94% air. Semasa susu diproses, nutrien susu akan kekal di dalam whey.

Ia kaya dengan vitamin B, kalium, unsur besi dan surih. Yang terkandung kalium mempunyai kesan pengeringan pada badan, asid laktik merangsang pencernaan. Lemak hampir tidak terdapat dalam whey, jadi jumlah kalori sangat rendah sekitar 25kkal per 100ml whey. The protein terkandung sangat mirip dengan protein tubuh sendiri dan oleh itu dapat digunakan dengan mudah. Whey segar merosakkan dalam beberapa jam, itulah sebabnya anda biasanya dapat membelinya dalam bentuk pasteur, sebagai serbuk atau siap diminum.

Kursus diet

Prinsip whey diet berdasarkan penggantian makanan utama dan mungkin makanan ringan dengan minuman whey. Whey boleh didapati dalam bentuk pasteur - atau serbuk di farmasi dan pasar raya. Ia juga dapat dimakan dengan jus tanaman segar Jelatang, articok or dandelion.

Buah juga boleh dijadikan smoothie dan diminum bersama whey. Kalori tidak dikira dalam ini diet. Ia juga tidak boleh dilakukan tanpa makanan tertentu. Sekiranya, misalnya, makan tengah hari dan makanan ringan digantikan dengan minuman whey, masih mungkin untuk sarapan pagi yang berlimpah dan makanan yang normal dan seimbang pada waktu malam. Dengan mengisi perut, minuman boleh kenyang walaupun tanpa banyak kalori.

Resepi sedap

Resipi untuk diet whey paling senang dijumpai di Internet atau buku. Tetapi disarankan untuk hanya "bereksperimen". Whey masam boleh dimaniskan madu atau yogurt. Dalam kombinasi dengan buah-buahan atau sayur-sayuran, ia menghasilkan goncangan yang lazat. Timun, wortel atau ramuan segar membuat minuman yang agak masin, sedangkan campuran raspberi, buttermilk dan madu membuat minuman manis buah.