Selamat Berjalan di Hari-Hari Panas

Tidak ada soalan - kami suka musim panas. Tetapi sayangnya, waktu yang paling indah tahun ini juga mempunyai kesan sampingan: perjalanan kereta yang panjang, duduk atau berdiri dalam keadaan panas membuatkan kaki kita membengkak dengan kesakitan. Dengan sedikit kesihatan dari keran di rumah dan penjagaan yang betul, kekurangan ini dapat diatasi dengan cepat. Malah Pastor Kneipp tahu mengenai kesan penyembuhan air. Dalam rawatan kaki bengkak dan kaki, elemen ini dapat digunakan dengan berkesan.

Mengapa air membantu dengan kaki yang bengkak?

Doktor menerangkan kesan yang baik dengan fakta bahawa sejuk air aplikasi memberikan rangsangan pada kulit. Titik saraf minit menghantarnya ke pusat sistem saraf. Oleh itu antara lain kitaran stabil dan sistem imun diperkukuhkan. Di samping itu, mandi sedemikian bertambah darah peredaran di kaki dan kaki dan dengan itu menangkis vena kelemahan.

Air sejuk untuk kaki yang letih

Sekiranya kasut anda mencubit setelah seharian yang panjang dan panas di tempat kerja, salah satu pertolongan terbaik dan cepat datang terus dari paip. Lutut, air treading dan "stoking Kneipp" sangat dicuba dan diuji:

  • Dengan pelutut lutut, kaki dan kaki dihujani sebentar sejuk air hingga kira-kira lebar tangan di atas lutut. Penting: Jangan lupa tapak kaki!
  • Untuk air yang menyegarkan, tab mandi dipenuhi setinggi lutut sejuk air dan melangkah ke dalamnya di tempat. Jangan keringkan kaki selepas itu, tetapi hanya bersihkan air - ini menguatkan kesannya.
  • Stoking Kneipp yang sejuk sangat baik untuk membuat urat melebar anda berkontraksi dan menyegarkan diri setelah anda pulang: Pegang stoking lutut kapas di bawah sejuk air, perah dan masukkan selama 5 minit. Semasa melakukan ini, angkat kaki.

Siapa yang menjauhi air sejuk, boleh menggunakan mandian kaki suam dengan bahan tambahan mandi yang sesuai. Terutama menyegarkan adalah garam laut-penyediaan berdasarkan

Kesegaran berkhasiat

Selepas mandi, kaki yang sangat tertekan harus dimanjakan dengan krim kaki khas. Ideal adalah produk yang mempunyai kesan merawat dan menghilangkan bau dan memberikan kelembapan yang menenangkan kepada kasar, kulit kering. Sekiranya kaki yang bermasalah masih memerlukan tendangan kesegaran tambahan, penggunaan gel kaki adalah disyorkan. Kelebihannya: Ia diserap dengan cepat dan tanpa meninggalkan sisa dan juga menyejukkan.

Manjakan diri anda dengan rawatan kesihatan seperti kaki setiap hari - dengan cara itu anda akan melalui musim panas dalam keadaan baik. Sekiranya anda berjalan sepanjang hari, anda tidak boleh melupakan satu lagi perincian penting: kasut yang selesa.