Penilaian perubatan penurunan berat badan dengan globula / homeopati | Menurunkan berat badan dengan globula / homeopati

Penilaian perubatan penurunan berat badan dengan globula / homeopati

Hilang berat badan dengan globula adalah cara yang sangat kontroversial untuk menurunkan berat badan dalam masyarakat. Idea di sebalik itu adalah untuk membuat diet sihat dan rendah kalori dan bersukan. Perubahan ini sendiri biasanya telah menyebabkan penurunan berat badan jika dilaksanakan dalam jangka masa yang lebih lama dengan cara yang berdisiplin.

Jadi untuk apa globul itu? Bila kehilangan berat badan dengan globula, yang diet disokong oleh pengambilan beberapa globula harian, yang bertujuan untuk mensasarkan penyebab individu berat badan berlebihan. Terdapat globula yang seharusnya dapat mengurangkan selera makan, mengurangkan serangan nafsu makan atau membantu sekiranya genangan diet.

Globula harus diambil selama beberapa minggu dan harus diambil dengan perlahan untuk mengelakkan kesan yo-yo. Sangat dipersoalkan sama ada kehilangan berat badan dengan globula dicapai dengan mengambil ubat homeopati atau dengan mengubah diet seseorang dan latihan tambahan. Ubat homeopati individu sangat mahal dan tidak ada bukti saintifik mengenai keberkesanannya.

Menurunkan berat badan dengan globula sesuai untuk orang yang terbuka homeopati dan telah mencuba banyak diet tanpa kejayaan. Walau bagaimanapun, diet hCG harus dielakkan, kerana penukaran tidak sihat dan pengambilan kalori terlalu rendah.