Berat badan dengan hipnosis

Pengenalan

Hilang berat badan dengan hipnosis adalah tentang mengubah tabiat tingkah laku yang mendalam. Ini sering melibatkan makanan ringan yang tersembunyi di antara atau makanan yang enak dengan mana anda memberi penghargaan kepada diri sendiri. Dalam diet konvensional, orang menghindari banyak makanan dan sering merasakan sesuatu diambil dari mereka.

Kesan negatif ini dapat dielakkan dengan hipnosis. Sebaliknya, hipnoterapi cuba membimbing pesakit melalui kehidupan seharian dan situasi kehidupan yang berbeza dengan bantuan suaranya dan visualisasi untuk mengetahui mengenai tabiat makan individu. Tujuannya adalah untuk membina yang sihat diet dan banyak bersenam sebagai corak tingkah laku baru.

Bagaimana penurunan berat badan dengan hipnosis berfungsi?

Ahli hipnoterapi yang baik memulakan terapi hipnosis dengan perbincangan terperinci, menjelaskan proses dan kemungkinan yang timbul daripada rawatan tersebut. Bila kehilangan berat badan di bawah hipnosis, pesakit berbaring atau duduk dalam keadaan santai. Ahli terapi meletakkan pesakit dalam keadaan trans dengan menggunakan formula tertentu atau dengan menumpukan perhatian pada objek yang bergerak.

Banyak orang menggambarkan kewujudan mereka semasa hipnosis sebagai keadaan antara bangun dan tidur, seperti dalam fasa mimpi, tetapi di mana seseorang sedar sepenuhnya. Ahli terapi memanfaatkan fakta bahawa selama fasa ini seseorang menerima mesej positif. Mesej seperti itu, misalnya, "Di masa depan hanya makan ketika anda benar-benar lapar" atau "Sangat menyenangkan untuk berjalan dengan bertenaga sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari".

Ramai orang menganggap hipnosis sangat menyenangkan dan santai. Sesi biasanya berlangsung antara 30 - 90 minit. Bagi sesetengah orang sesi sudah membawa kesan yang diinginkan, yang lain memerlukan beberapa siri rawatan selama beberapa minggu untuk mengubah kebiasaan makan mereka dalam jangka masa panjang.

Di mana anda boleh melakukannya? Adakah doktor melakukan itu?

Pada dasarnya tidak ada latihan yang diluluskan oleh kerajaan dalam keadaan hipnosis. Terdapat sekolah hipnosis yang berbeza, yang mempunyai kriteria kemasukan yang berbeza. Beberapa sekolah hipnosis memerlukan pendidikan sebelumnya sebagai perunding psikologi, psikologi yang disahkan, pengamal alternatif untuk psikoterapi atau latihan asas dalam hipnosis. Terdapat juga doktor yang telah menamatkan latihan lanjutan di hipnoterapi dan amalkan hipnosis perubatan. Pada dasarnya semua orang ini dari kumpulan profesional yang berbeza menyebut diri mereka hipnoterapi.

Berapa banyak yang boleh / boleh saya turunkan berat badan dengan hipnosis?

Kejayaan di kehilangan berat badan dengan hipnosis sangat berbeza. Permulaan penurunan berat badan biasanya mengambil masa beberapa minggu, tetapi kemudian dapat menyebabkan penurunan berat badan secara efektif. Tahap penurunan berat badan sangat bergantung pada keadaan awal, tujuan diet dan pelaksanaannya.

Berapakah kos kaedah ini?

Untuk sesi standard dalam hipnosis, yang berlangsung sekitar 60 hingga 90 minit, bayarannya rata-rata antara 50 - 120 €. Harganya berbeza-beza kerana pengalaman hipnoterapi berbeza, jadi sesi biasanya jauh lebih murah untuk pemula daripada terapi yang mempunyai pengalaman profesional khas.