Diet Hollywood

Apa itu Diet Hollywood?

Hollywood diet berjanji untuk menurunkan banyak berat badan dalam beberapa minggu dalam konteks diet rendah karbohidrat, kaya protein dengan buah-buahan eksotik dan makanan laut. Memisahkan makanan, banyak protein dan menu yang berbeza-beza menjadi ciri Hollywood diet. Dengan Hollywood Diet anda boleh menurunkan berat badan sehingga lapan kilogram dalam dua minggu, kerana pengambilan kalori harian sangat rendah. Makanan ini berasal dari tahun 1920-an dan kemudian membantu pelakon Hollywood untuk menurunkan berat badan dengan cepat.

Prosedur diet

Diet Hollywood dijalankan antara dua hingga empat minggu, selama waktu itu tidak lebih dari 1000 kalori boleh diambil dengan makanan setiap hari. Di Hollywood Diet, makanan terdiri terutamanya dari makanan yang mengandungi protein, seperti ikan dan daging tanpa lemak. Buah-buahan eksotik, yang seharusnya dapat meningkatkan metabolisme, sangat penting dalam diet. Antara 600 - 800 kalori boleh diambil setiap hari bersama makanan.

Tempoh diet

Latar belakang adalah anggapan bahawa karbohidrat seperti mi, kentang, roti, dan lain-lain yang dimakan bersama protein, tidak akan dicerna tetapi disimpan dalam bentuk lemak. Oleh itu, Hollywood Diet memperuntukkan pengambilan lemak dan karbohidrat.

Buah mesti dimakan secara berasingan kerana cepat dicerna dan berharga enzim ia mengandungi dapat berfungsi dengan lebih baik. Di menu terdapat sayur-sayuran, kacang-kacangan, telur, makanan laut, produk soya, salad, buah dan buah-buahan eksotik. Daging dan ikan tanpa lemak memberikan banyak protein.

Garam, gula dan lemak banyak dikurangkan di menu, sementara pembekal karbohidrat seperti kentang, beras atau pasta dilarang. Sehingga 60% pengambilan kalori harian dalam diet ini berasal dari makanan kaya protein. Sekiranya berlaku serangan kelaparan, buah boleh diambil sebagai makanan ringan di antara waktu makan. Air, kopi dan teh tanpa gula dibenarkan, tetapi juga minuman ringan dan bir bebas alkohol. Pengambilan harian mestilah 600 - 800 kalori untuk memastikan kejayaan secepat mungkin.