Diet Ketenteraan

Apakah Diet Ketenteraan?

Tentera Diet adalah diet kilat AS yang dikembangkan untuk membuat tentera Amerika cepat cergas. Yang sukar diet kemalangan menjanjikan penurunan berat badan sehingga 4.5 kilogram dalam satu minggu. The diet hanya membenarkan beberapa makanan dan dalam tiga hari pertama diet hanya kurang daripada 1000 kalori boleh dimakan bersama makanan.

Bagaimana diet ini berfungsi?

Tentera Diet dijalankan selama satu minggu dan terdiri daripada dua fasa. Fasa pertama terdiri dari tiga hari pertama, di mana rancangan diet yang sangat ketat diikuti. Selama tiga hari pertama, anda mesti makan kurang dari 1000 kalori Sehari.

Pada mulanya, makanan nampaknya disusun secara rawak dan bukannya diselaraskan. Pada hari pertama, sarapan pagi terdiri daripada setengah limau gedang, sepotong roti bakar dengan dua sudu teh mentega kacang dan secawan kopi atau teh. Untuk makan tengah hari terdapat sepotong roti bakar dengan setengah tin ikan tuna dan secawan kopi atau teh.

Makan tengah hari pada hari pertama terdiri daripada kira-kira 100 gram daging, 200 gram kacang hijau, setengah pisang, sebiji epal dan kira-kira 200 gram ais krim vanila. Hari diet kedua dimulakan dengan telur, sepotong roti bakar dan setengah pisang untuk sarapan. Untuk makan tengah hari 200 gram keju kotej, satu telur rebus dan 5 keropok garam dibenarkan.

Makan malam itu merangkumi dua hot dog tanpa roti, 200 gram brokoli, 100 gram wortel, setengah pisang dan 100 gram ais krim vanila. Hari Ketiga Diet Ketenteraan dimulakan dengan 5 keropok masin, sepotong cheddar dan sebiji epal untuk sarapan. Makan tengah hari merangkumi telur rebus dan sepotong roti bakar.

Pada hari ketiga diet, makan malam terdiri daripada 200 gram tuna, setengah pisang dan 200 gram ais krim vanila. Sebagai tambahan kepada gabungan makanan yang berlainan ini, anda harus minum sebanyak mungkin air dan teh tanpa gula semasa Diet Ketenteraan. Baki hari diet harus diatur secara fleksibel. Yang dibenarkan adalah roti bakar, wafel beras, telur, pisang, epal, keju cottage, segala jenis daging, tuna, brokoli, kacang hijau, wortel, ais krim vanila, selai kacang dan limau gedang. Topik berikut mungkin menarik untuk anda.