Bagaimana kaki boleh dimuat? | Bola kaki tiba-tiba sakit

Bagaimana kaki boleh dimuat?

Secara amnya, bola kaki mesti dilepaskan. Ini dapat dilakukan dengan mengubah keadaan luaran, misalnya dengan menukar ke kasut yang sesuai atau menggunakan sol khusus untuk bola kaki untuk melegakannya. Hanya dalam kes serius seperti patah tulang atau keradangan yang berlebihan, pesakit mesti meregangkan kaki sepenuhnya dan tidak boleh berlaku.

Bilakah saya boleh mula bersukan lagi?

Ini penting dalam rawatan bola sakit kaki untuk melegakan bola kaki dengan sewajarnya dan hanya menyambung semula sukan tegang kaki ketika terapi selesai dan gejalanya telah hilang.

Bilakah saya harus berjumpa doktor?

Dalam kebanyakan kes, bola sepak terlalu banyak dan penggunaannya sederhana bantuan cukup untuk terapi. Walau bagaimanapun, sekiranya kesakitan tidak mereda atau sudah berlangsung selama beberapa hari dan malah bertambah buruk, doktor harus berjumpa.

Ringkasan

Bola tiba-tiba berlaku dari sakit kaki biasanya disebabkan oleh bebanan kaki yang berlebihan dan memerlukan kelegaan struktur. Sebagai peraturan, walaupun sederhana bantuan membantu merawat kesakitan. Aplikasi penambahbaikan peredaran darah seperti urutan atau penggunaan haba dapat membantu mengurangkan kesakitan dan mempercepat penyembuhan.