Ringkasan | Gimnastik air

Ringkasan

Gimnastik air memungkinkan untuk mengurangkan tekanan on sendi, cakera, tulang dan struktur lain yang terlibat. Ini sangat penting, kerana penyakit tertentu seperti osteoporosis, rematik, ankylosing spondylitis, cakera intervertebral luka, TEP lutut, TEP pinggul, atrofi otot dan banyak lagi mungkin tidak membenarkan latihan normal di darat. Di samping itu, daya apung air dan daya tahan air juga dapat digunakan untuk memperhebatkan latihan khas dan dengan itu mencapai kesan latihan yang lebih kuat.

Malah orang yang "sihat" sering menggunakan "aqua kecergasan program ”untuk melatih kecergasan peribadi mereka. Hotel di negara percutian sering menawarkan kursus gimnastik aqua yang sesuai. Kelebihan lain dari gimnastik air adalah dinamika kumpulan, yang diciptakan oleh jumlah peserta kursus.

Ini biasanya membawa kepada peningkatan motivasi para peserta dan dengan demikian rasa pencapaian, yang seterusnya dapat mempercepat proses penyembuhan. Secara keseluruhan, gimnastik air boleh dan harus digunakan oleh mereka yang terjejas sebagai kaedah pencegahan atau pemulihan. Insentif lain tentunya sokongan orang ramai kesihatan syarikat insurans, kerana tidak semua kos harus ditanggung oleh pesakit sendiri.