Walnut Bunga Bach

Penerangan mengenai bunga Walnut

Pokok (walnut) tumbuh setinggi 30 m dan tumbuh subur di kawasan yang lebih panas. Bunga kehijauan muncul pada akhir musim bunga sejurus sebelum daunnya pecah. Bunga betina dan jantan tumbuh di pokok yang sama.

Keadaan fikiran

Dalam fasa permulaan hidup yang menentukan seseorang tidak selamat, berubah-ubah dan mudah dipengaruhi dari luar.

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak memerlukan kenari semasa hidup mereka yang masih muda semasa memasuki fasa kehidupan baru seperti tumbuh gigi, pada hari pertama tadika, permulaan sekolah, pertukaran sekolah, pindah rumah, memasuki akil baligh dan seumpamanya. Mereka harus melepaskan perkara yang biasa dan disukai dan oleh itu tidak aman dan sensitif. Walnut membantu dengan melepaskan emosi, anak-anak dapat merasa aman dan yakin kembali dan dapat mengetahui bahawa setiap permulaan baru selalu mempunyai barang-barang indah.

Pengumuman orang dewasa

Walnut mempunyai kedudukan istimewa antara 38 Bach Flowers, kerana digunakan terutamanya dalam fasa kehidupan khusus di mana perubahan serius akan berlaku (perceraian, profesion baru, emigrasi, iklim, perubahan diet, persaraan, persiapan untuk kematian dan banyak lagi). Dalam walnut negatif keadaan anda sedang duduk di dalam kapal, anda sudah dapat melihat pantai yang lain tetapi sauh belum dinaikkan. Anda secara dalaman tertekan dan tidak stabil dan menghadapi risiko terganggu oleh keputusan anda oleh pengaruh luaran.

Anda tahu apa yang anda mahukan, tetapi anda tidak bersedia secara mental untuk melakukannya dan pada masa itu anda adalah musuh terburuk anda sendiri. Seseorang telah memutuskan untuk melepaskan diri dengan tabiat, batasan dan had lama, ingin meninggalkan struktur lama dan bermula dari awal. Ini berpisah dengan hubungan lama, fikiran, perasaan, tabiat, keadaan hidup selalu menyakitkan, seseorang kadang-kadang mengorientasikan diri kepada orang lain dan idea mereka, membiarkan dirinya dipengaruhi oleh peringatan dan skeptis. Seseorang membiarkan diri tidak tenteram oleh pertimbangan untuk keluarga, konvensyen sosial dan pendapat orang lain.

Matlamat aliran kenari Walnut

Walnut seharusnya membantu bertahan walaupun ada pengaruh dan kesulitan dari luar, berani membuat permulaan baru, mengubah hidupnya terbalik dan mengejar tujuan hidupnya tanpa henti. Anda membebaskan diri dari bayangan masa lalu. Walnut menjadikan anda tenang dan bersedia untuk fasa kehidupan baru. Orang-orang dalam keadaan Walnut yang positif boleh menjadi perintis yang mencapai tujuan mereka walaupun terdapat reaksi negatif dari luar.