Voltar | Latihan untuk keradangan tendon bisep

Voltar

Ubat Voltaren tergolong dalam bahan anti-radang bukan steroid. Ini bermaksud bahawa Voltaren menghalang bahan-bahan utusan yang menyebabkannya kesakitan dan keradangan. Ia juga membantu mengurangkan kemungkinan pembengkakan dan menyokong proses penyembuhan. Voltaren mengandungi bahan aktif diclofenak dan boleh didapati dalam empat bentuk yang berbeza tanpa resep: gel, tampalan, tablet atau semburan. Sekiranya berlaku keradangan pada tendon bisep, salap sangat sesuai untuk kawasan yang menyakitkan, tetapi juga boleh disapu dengan lembut pada sendi bahu.

Homeopati

Homeopati adalah kaedah rawatan alternatif, yang berjalan sesuai dengan prinsip dasar "perlakukan yang sama dengan yang sama". Ini bermaksud bahawa penyakit diubati dengan sejumlah kecil zat, yang dalam jumlah yang lebih besar membawa kepada gejala yang sama pada orang yang sihat seperti yang dirasakan oleh orang yang terkena. Dengan mengambil pencairan patogen asal ini, tubuh seharusnya membentuknya sendiri antibodi dan sembuh sendiri.

Rawatan homeopati untuk tendon bisep keradangan bukan hanya berdasarkan gejala, tetapi juga penyebabnya. Arnica terkenal di kalangan penduduk dan sangat membantu dalam rawatan tendon bisep keradangan. Ia melegakan kesakitan disebabkan oleh terlalu banyak tenaga atau kecederaan.

Toksikodendron Rhus (racun ivy), yang dikenali sebagai ubat tendon, juga membantu. Lazimnya pergerakan dan kehangatan ringan berlaku, sedangkan kelembapan dan rehat meningkatkan gejala. Sekiranya sebaliknya, keadaan itu memburukkan keadaan dan kesegaran baik untuk anda, anda harus pergi ke Bryonia (lobak pagar). Sekiranya kesakitan agak menyengat dan membakar dan kompres sejuk membawa kelegaan, ubatnya Apis mellifica (racun lebah) dapat membantu.

Langkah rawatan selanjutnya

Selain homeopati, fitoterapi (perubatan herba) juga dapat membawa kelegaan. Oleh itu, kompres dengan Symphytum Officinale (sebenar comfrey) dapat menggalakkan pertumbuhan semula tisu dan seterusnya membantu keradangan sembuh dengan lebih cepat. Sampul surat dengan tanah liat penyembuhan juga dapat mengurangkan tanda-tanda keradangan. Sebagai alternatif, Curcuma Longa (kunyit) juga dapat membantu: ia mempunyai anti-radang dan kanser-mencegah sifat dan merupakan rempah yang sangat baik dalam pinggan.