Elderberry: Aplikasi dan Kegunaan

Elderberry bunga digunakan untuk merawat selesema dan jangkitan demam. Contohnya, mengambil bunga sesuai ketika mengalami kering batuk, sakit tekak or keradangan selaput lendir saluran pernafasan. Kerana kesan diaforetik dari elderberry, semak boleh digunakan untuk penyembuhan berpeluh untuk menguatkan fizikal umum keadaan dan memperbaiki simptom selsema.

Penggunaan ubat-ubatan rakyat elderberry

Pada zaman dahulu, orang menggunakan elderberry hitam untuk mengecatnya rambut hitam dan sebagai ubat. Doktor Yunani Dioscorides mengetahui bunga sebagai diuretik, kahak dan bile penyucian.

Dalam perubatan rakyat moden, elderberry juga digunakan untuk penyembuhan berpeluh dan dalam bentuk berkumur untuk rawatan selsema. Aplikasi lain, tetapi tidak terbukti secara saintifik rematik, gout, kulit penyakit dan sakit saraf.

In homeopati, terutamanya perbungaan dan daun segar digunakan untuk rawatan penyakit pernafasan.

Bahan-bahan dari elderflower

Bunga Elderberry mengandungi hingga 3.5% flavonoid, yang paling penting adalah rutin. Selanjutnya, elderberry mengandungi minyak pati dengan kandungan percuma yang agak tinggi asid lemak, asid klorogenik, triterpen, tanin and lendir. Bunganya juga mempunyai kandungan yang tinggi (4-9%) kalium garam.

Petunjuk untuk mana elderflower dapat membantu.

Bunga tua boleh digunakan untuk petunjuk ini:

  • Penyakit sejuk / sejuk
  • Jangkitan
  • batuk
  • Sakit tekak
  • Keradangan saluran pernafasan