Latihan melawan vena varikos

Varikos vena senaman berfungsi untuk menguatkan otot-otot kaki dan dengan itu meningkatkan pengangkutan kembali darah kepada jantung melalui urat. Sebilangan besar latihan dapat dilakukan dengan selesa dalam keadaan duduk atau berdiri dan oleh itu dapat disatukan dengan mudah ke dalam kehidupan seharian. Ini sangat berguna untuk aktiviti duduk atau berdiri lama atau semasa melakukan perjalanan dengan kapal terbang untuk mengelakkannya urat varikos. Terima kasih kepada yang terlatih kaki otot, yang vena dinding dapat dikompres dengan baik ketika otot menguncup, sehingga apa yang disebut pam vena mengangkut darah ke arah jantung.

latihan

Terdapat pelbagai latihan menentang urat varikos. Sebilangan besar daripadanya dapat disatukan dengan mudah ke dalam kehidupan seharian: Anda boleh mendapatkan lebih banyak latihan di bawah: Latihan untuk perut, kaki, punggung dan punggung, fisioterapi untuk urat varikos

 1. Latihan: Berdiri tegak dan tegak dan hulurkan tangan ke hadapan. Sekarang bangkit dari tumit ke bola kaki anda dan kembali lagi.

  Ulangi ini 10 kali.

 2. Latihan: Berdiri tegak di tumit anda. Sekarang jalankan tumit anda melalui ruangan. Rehat sebentar dan ulangi latihan 2 kali lagi.
 3. Latihan: Berdiri tegak dan tekan pada hujung jari kaki anda.

  Kemudian turunkan tumit anda kembali ke lantai. 2 x 15 pengulangan. Sebagai alternatif, latihan boleh dilakukan sambil duduk.

 4. Latihan: Berbaring telentang dan meregangkan badan kaki lurus.

  Sekarang buat pergerakan bulat dengan kaki anda. Pegang kedudukan selama 1-2 minit.

 5. Latihan: Duduk atau berdiri. Sekarang aktifkan jari kaki anda ke atas.

  Tahan tegangan selama 2 saat dan kemudian turunkan lagi. 2 x 15 pengulangan.

 6. Latihan: Berbaring telentang. Sekarang naik dengan kaki anda di udara selama 1-2 minit.
 7. Latihan: Duduk tanpa alas kaki atau dengan kaus kaki di kerusi. Sekarang cakar jari-jari kaki anda dengan erat dan kemudian sebarkannya sebanyak mungkin. 10 pengulangan.