Sejarah Puasa

Sinonim

Penyembuhan terkoyak, diet, pemakanan, penyingkiran Pada akhir abad ke-19 chamfering tidak lagi diamalkan oleh kebanyakan gereja dan mula hilang ketika tenggelam. Sekitar tahun 1880, doktor Henry Tanner dan Ed Hooker Dewey mengambil topik yang diketengahkan lagi dan menghidupkannya kembali. Tanner dengan sendirinya melakukan 42-tägiges yang diketepikan di bawah pengawasan doktor lebih lanjut, Dewey mewakili kesan terapi semasa pemerhatian banyak penyembuhan chamfering.

Oleh itu, dia berpendapat bahawa pasien, yang menderita penyakit demam tidak boleh dilemahkan oleh terlalu banyak nutrisi dalam keadaan apa pun, dan tubuh lebih memerlukan penyembuhan yang tidak teratur, agar dapat kembali bertenaga. Tesis ini ditolak oleh kebanyakan doktor ortodoks. Kebanyakan Dewey tersenyum dan penemuannya tidak mempunyai justifikasi saintifik.

Walaupun begitu, chamfering kesejahteraan dapat diterima secara umum pada masa ini dan juga di bawah doktor sekolah. Penyokong Dewey yang hebat adalah doktor Jerman Siegfried Möller. Dia melihat amalan berpuasa sebagai penawar penebusan dosa dan kerosakan fizikal.

Möller juga menulis banyak buku mengenai subjek berpuasa dan, semasa mengalami penyakit serius, mengamalkan pelbagai ubat puasa pada dirinya sendiri. Pada pergantian abad pemisahan antara holistik berpuasa, yang juga harus merawat aspek fizikal dan penyakit, tetapi juga komponen mental dan psikologi tidak boleh diabaikan, dan pandangan perubatan ortodoks. Ini di atas semua diciptakan / dibentuk oleh banyak penyelidikan eksperimen haiwan yang meneliti kesedaran mengenai metabolisme kelaparan.

Seseorang cuba memahami proses chamfering secara eksklusif secara ilmiah dan saling bertimbang rasa. Pada masa pemisahan ini, kedua-dua bahagian depan mengeras. Bertahun-tahun kemudian profesion perubatan dan naturopath mendekati sedikit lagi.

Pada tahun 1937, internis Dr. Grote, yang terutama menggunakan amalan perubatan ortodoks, dan Alfred Brauchles, yang menyampaikan hubungan fisiologi pemakanan, menunjukkan bahawa kerjasama kedua-dua pergerakan itu mungkin. Semasa Reich Ketiga, naturopati dan juga puasa mencapai puncak baru. Sebabnya adalah penyokong mutlak naturopati dalam rejim, yang terutama mempromosikan jenis ubat ini.

Oleh itu, penemu Chamfering Buchinger sangat berkaitan dengan permintaan untuk penerbitan berbagai buku chamfering dengan istilah kesejahteraan-chamfered dan naturopati. Rejim ingin mencapai bahawa kekacauan dan naturopati menjadi meluas di Jerman dan diterapkan di seluruh wilayah.

  • Puasa
  • Mengeluarkan puasa
  • Panduan Berpuasa
  • Sejarah Puasa
  • Risiko berpuasa
  • Meminjam
  • Penawar puasa

Saintis Bloom membuat percubaan pertama pada tahun 1959 di berat badan berlebihan pesakit, yang menjalani penyembuhan yang lebih lama.

Dengan pesakit dengan berat badan yang sangat kuat, jangka masa chamfering 249 hari dicapai. Kejayaan itu sangat menjanjikan, kehilangan pesakit sehingga sebahagian besar berat badan anda (menghilangkan kerongkongan). Dari percubaan ini menghasilkan “0 diet"Masih dikenali hingga kini.

University of Ulm juga membuat banyak percubaan mengenai topik yang dikendalikan dan memeriksa proses fisiologi semasa chamfering. Penyembuhan chamfering dilakukan pada masa ini dengan pesakit yang berada di hospital. Rawatan bersama, seperti pembersihan usus, sokongan psikologi dll.

namun ditinggalkan. Perhatian utama adalah penurunan berat badan dan dengan itu menghilangkan. Secepat pesakit dapat menurunkan berat badan, begitu cepat mereka bertambah juga di akhir penyembuhan chamfering lagi.

Selanjutnya banyak kesan sampingan peredaran yang dapat ditentukan. Kos rawatan pegun yang tinggi menjadikan pengusaha hospital segera mempertimbangkan untuk menukar ke rawatan ambulatori. Kajian lanjutan, yang menggambarkan pembongkaran protein yang berlebihan semasa chamfered, mengurangkan euforia chamfering.

Doktor sangat menasihati pentadbiran protein semasa berpuasa, tidak kira berapa lama penawarnya berlangsung. Naturopaths menjawab bahawa penurunan protein ini adalah sebahagian daripada konsep puasa dan cenderung mempercepat pemulihan. Sekali lagi perbalahan antara perubatan sekolah dan naturopat muncul. Industri menyedari peluangnya dan menghasilkan makanan tambahan dengan aditif yang mengandungi protein, yang semakin banyak ditawarkan di kedai dan dijual dengan baik.

Puasa mulai berpindah dari fokus perubatan dan ke farmasi dan pasar raya, di mana persediaan ini semakin tersedia. Semakin banyak manusia yang berlatih bersantai dengan ini bantuan tanpa pengawasan perubatan. Pada tahun 1978, 60 berat badan berlebihan pesakit yang telah menjalani a penawar puasa dengan penggantian protein tanpa pengawasan perubatan mati.

Puasa kehilangan reputasi penyembuhannya dan terlupa. Bahkan hari ini penentang chamfered masih mengutip insiden dari tahun 1978. Betul bahawa pesakit tidak mati akibat chamfering, tetapi dengan persiapan protein yang dihasilkan dengan tidak betul.

Protein nampaknya menjadi kritikan utama berpuasa pada umumnya. Oleh itu, pengkritik puasa selalu menggambarkan kehilangan protein yang terlalu tinggi melalui puasa yang digabungkan dengan kehilangan serat otot yang menyimpan protein. Kita tidak boleh lupa bahawa manusia dan haiwan telah berjaya menjalani banyak tempoh puasa yang tidak diingini dalam sejarah mereka.

Para penyokong chamfering melihat dengan hujah ini bahawa kehilangan protein takut sebagai tidak berasas. Hari ini chamfered digunakan dalam bentuk yang agak berbeza. Produk semula jadi, yang tidak melebihi nilai kalori total 500 kcal disyorkan kepada pesakit chamfering.

Selanjutnya, pesakit disarankan untuk menggabungkan pengambilan makanan yang dikurangkan dengan latihan fizikal dan fisioterapi, naturopati, psikoterapi dan latihan pemakanan. "Berkat" perubatan sekolah membawa kepada kenyataan bahawa kekacauan hari ini kebanyakan lagi seperti pada zaman dahulu dicapai. Oleh itu, percutian chamfering, perjalanan bergerak dan kursus ditawarkan di bawah slogan yang diketepikan pada masa lalu.

Selalunya ada pemimpin chamfering bukan perubatan, yang tidak chamfer bahkan biasanya juga cepat dan untuk pertanyaan dan untuk pemerhatian setiap peserta chamfering ke sisi berdiri. Seseorang mungkin tidak mengabaikan kenyataan bahawa sekarang ini masih banyak institusi perubatan sebahagiannya mendapati perniagaan mereka terganggu dengan kesejahteraan. Oleh itu oleh pengendali pelancongan perjalanan chamfering komersial dan percutian bergerak ditawarkan dan digunakan secara aktif.

Di samping itu tidak hanya terdapat banyak alat bantu makanan yang khusus dibuat untuk pecinta chamfering di farmasi dan di rumah reformasi untuk dibeli, tetapi banyak doktor dan hospital yang mapan menawarkan sebahagiannya juga rawatan chamfering tidak bergerak, yang mesti dibiayai tetapi tidak oleh kesihatan syarikat insurans dan dibawa oleh pesakit. Penting untuk diperhatikan bahawa pemerhatian perubatan chamfered pada dasarnya baik, percutian chamfering yang disertakan secara tetap tetapi sering tidak diperlukan. Sebelum penyembuhan chamfering, pemeriksaan perubatan fizikal yang terperinci adalah penting untuk dilakukan, untuk mengecualikan bahawa pesakit menderita penyakit, yang mana chamfered harus dihilangkan.

Selanjutnya pesakit harus mengira batasnya semasa penyembuhan chamfering dengan betul. Oleh itu, seperti yang dijelaskan, perasaan lapar, mudah marah, pening dan keletihan adalah normal pada awalnya. Sekiranya ia datang namun terkuat penipuan dan masalah peredaran darah juga tidak perlu teragak-agak untuk menyembuhkan chamfering.

Sangat kuat berat badan berlebihan orang juga mesti mempertimbangkan perkara berikut: di tisu lemak disimpan banyak toksin dalam kehidupan seharian. Dengan kerongkongan dalam jangka masa yang panjang datang ke peleburan radikal massa lemak dengan pelepasan bahan racun yang berkaitan. Toksin ini kemudian boleh menyebabkan kesan sampingan di dalam badan dan mesti dipertimbangkan.

Sekiranya penyembuhan chamfering dilakukan untuk pengurangan berat badan dengan pesakit yang sangat berat badan, seseorang harus demikian, maka profesion perubatan hari ini meneka / menasihati, jumlah minimum kalori untuk mengambil sendiri, agar dapat mengandungi pelepasan bahan racun separa yang sangat kuat. Untuk penyakit tertentu ditunjukkan secara perubatan untuk menjauhi makanan. Sekiranya berlaku keradangan pankreas atau pelbagai jangkitan gastrousus, sementara diet harus dielakkan. Namun, dalam kes ini, seseorang tidak membicarakan puasa, tetapi cuti makan.