Latihan plat getaran

. latihan getaran dilakukan pada a plat getaran, yang ditawarkan oleh pelbagai pengeluar. Mereka berbeza, misalnya, dari segi ukuran atau aksesori yang disediakan, tetapi akhirnya latihan berikut dapat dilakukan pada kebanyakan model. The plat getaran digunakan untuk latihan statik, tetapi juga untuk latihan dinamik yang bertujuan untuk membina otot. Getaran ini bertujuan untuk memberi tekanan pada otot dan juga untuk mencabar otot-otot yang lebih dalam yang sukar dikawal. Kesan positif terhadap penyakit yang ada seperti osteoporosis or arthrosis serta pengurangan berat badan adalah mungkin.

Berapa kerap latihan mesti dilakukan?

Untuk kesan latihan di latihan getaran, unit latihan selama 15-20 minit dua kali seminggu sepenuhnya mencukupi. Latihan getaran harus dianggap sebagai bahagian yang lebih komprehensif pelan latihan, yang juga harus merangkumi latihan kekuatan lain dan, di atas semua, an ketahanan komponen.

Senaman untuk perut

1) Crunches 2) Mendayung 3) Mengangkat kaki 4) Otot perut lateral Anda mencari lebih banyak latihan perut? Kemudian baca artikel ini:

  • Kedudukan permulaan: Kedudukan terlentang melintang pada plat getaran, kaki sedikit bengkok dan dipegang di udara, tangan bersandar di leher atau pelipis untuk sokongan
  • Pelaksanaan: angkat bahagian atas badan dengan gerakan kecil selama 30 saat, jangan letakkan sepenuhnya Ulangi 3 kali
  • Kedudukan permulaan: Kedudukan terlentang di plat getaran, bahagian atas badan dan kaki dipegang di udara, lengan diregangkan ke arah kaki Pegang kedudukan ini selama 30 saat.
  • Posisi permulaan: kedudukan terlentang melintang pada plat getaran, kaki diangkat dengan regangan dan juga bahagian atas badan dipegang di udara, lengan disilangkan di belakang leher, jika perlu anda boleh meletakkan bantal di bawah pantat
  • Pelaksanaan: Gerakkan kaki seperti gunting ke arah yang berlawanan dalam pergerakan kecil ke atas dan bawah Lakukan latihan ini selama 30 saat dan ulangi 3 kali.
  • Posisi permulaan: Kedudukan lateral pada plat getaran, tangan bawah pertama menyokong di lantai, tangan atas disokong di pinggul
  • Pelaksanaan: Lepaskan tangan bawah anda dari lantai dan angkat bahagian atas badan anda ke samping, kemudian biarkan ia tenggelam lagi tanpa meletakkannya. Ulangi latihan ini selama 30 saat dalam 3 set.
  • Latihan melawan lemak perut
  • Senaman untuk perut