Latihan yoga untuk menurunkan berat badan | Latihan Yoga

Latihan yoga untuk menurunkan berat badan

Apabila melakukan yoga latihan untuk menurunkan berat badan, sangat penting untuk melakukan senaman seboleh mungkin, misalnya dalam urutan latihan dan merangsang sistem kardiovaskular. Lebih banyak latihan untuk menurunkan berat badan boleh didapati di sini: Latihan melawan lemak perut

  • Lumba-lumba, misalnya, sesuai untuk ini. Kedudukan permulaan lumba-lumba adalah lengan sokongan, dengan punggung menjadi titik tertinggi badan.

    Sekarang tolak bahagian atas badan ke arah tangan anda, pelvis akan turun, dan kembali ke posisi awal dengan pelvis dinaikkan. Ulangi pergerakan ini selama satu minit.

  • Pahlawan pertama juga merupakan latihan yang merangsang peredaran darah. Untuk ini, berdiri di lunge lebar, depan kaki dibengkokkan 90 ° di pinggul dan lutut, kaki belakang tetap diregangkan.

    Sekarang hulurkan kedua-dua lengan ke atas, dengan telapak tangan anda menyentuh.

  • Untuk menguatkan otot bahu, latihan sokongan dapat disatukan. Sebagai permulaan, sokong diri anda dengan tangan anda di bawah bahu sendi dalam push-up klasik. Sebagai variasi, sokongan dapat dibuka ke samping. Hulurkan satu tangan ke atas ke arah siling.

Maklumat umum

Yoga asalnya berasal dari India dan telah disesuaikan dalam pelbagai variasi untuk kumpulan sasaran yang berbeza di dunia barat. Ini adalah cara pergerakan yang sangat lembut dan lembut dan oleh itu sesuai dan boleh dilaksanakan untuk hampir semua orang. Sebagai tambahan, yoga dapat membantu dengan baik dengan belakang yang berotot kesakitan dan juga menjadikan penurunan berat badan lebih mudah. Tumpuannya adalah pada interaksi badan dan fikiran, agar dapat mempengaruhi tubuh melalui tumpuan dan kelonggaran fikiran.