Yoga untuk pencegahan migrain | Latihan melawan migrain - Itu membantu!

Yoga untuk pencegahan migrain

Sebagai tambahan kepada terapi ubat migrain, senaman santai dan regenerasi juga dapat membantu memperbaiki gejala. Pelbagai yoga latihan disediakan. Jambatan Berbaring di punggung dengan kaki dibengkokkan dan kemudian tolak punggung anda dari lantai.

Badan dan kaki atas membentuk garis lurus sementara lengan dan kepala kekal di lantai. Kedudukan ini mengurangkan kegelisahan dan memberi kesan yang menenangkan. Duduk di lutut dan kemudian bengkokkan bahagian atas badan anda ke depan sehingga dahi anda bersandar di lantai.

Lengan diluruskan secara longgar ke belakang di lantai. Latihan ini mempunyai kesan menenangkan pada sistem saraf dan melegakan kesakitan. Anjing yang menghadap ke bawah Berdiri tegak dan tegak kemudian letakkan tangan anda di lantai kira-kira satu meter dari kaki anda.

Lengan dan kaki diregangkan dan badan membentuk V. Kedudukan ini bertambah baik darah mengalir ke otak dan melegakan sakit kepala. Kucing Bergerak ke kedudukan empat kaki dan buat bonggol kucing. Dagu condong ke arah dada.

Latihan ini bertambah baik darah mengalir dan mengendurkan badan.

  1. Jambatan Berbaring di punggung dengan kaki dibengkokkan lalu tolakkan punggung ke atas dari lantai. Badan dan kaki atas membentuk garis lurus sementara lengan dan kepala kekal di lantai.

    Kedudukan ini mengurangkan kegelisahan dan memberi kesan yang menenangkan.

  2. Duduk di atas lutut dan kemudian bengkokkan bahagian atas badan anda ke depan sehingga dahi anda bersandar di lantai. Lengan dilonggarkan ke belakang ke lantai. Latihan ini mempunyai kesan menenangkan pada sistem saraf dan melegakan kesakitan.
  3. Anjing yang kelihatan ke bawah Berdiri tegak dan tegak kemudian letakkan tangan anda di tanah kira-kira satu meter dari kaki anda.

    Lengan dan kaki diregangkan dan badan membentuk V. Kedudukan ini bertambah baik darah mengalir ke otak dan melegakan sakit kepala.

  4. Kucing Pergi ke pendirian empat kaki dan buat bonggol kucing. Dagu condong ke arah dada. Latihan ini meningkatkan peredaran darah dan mengendurkan badan.