Kesakitan Coccyx berkaitan dengan pengecutan | Latihan untuk kesakitan coccyx semasa kehamilan

Kesakitan Coccyx berkaitan dengan pengecutan

Pengecutan boleh berlaku seawal minggu ke-20 pada mengandung, dikenali sebagai sakit buruh. Ini pengecutan juga dapat memperlihatkan diri mereka sebagai belakang kesakitan, sakit perut or tulang ekor sakit, tetapi ia tidak boleh berlaku lebih dari 3 kali sejam sebelum tarikh lahir dan tidak secara berkala, jika tidak, doktor harus berunding. Kelahiran pingsan, pada awalnya apa yang disebut sebagai pembuka rasa sakit, menyatakan diri mereka secara berkala, yang lebih lama di awal dan kemudian menjadi lebih kecil dan lebih kecil. Pembukaan ini pengecutan lebih teruk juga di kawasan tulang ekor pada awal dan kemudian bergerak ke perut dan mungkin ke kaki. Kelegaan dapat dicapai, sebagai contoh, oleh a urut dengan bola landak atau dengan menggunakan panas di bahagian belakang.

Larangan pekerjaan

Undang-Undang Perlindungan Bersalin tidak hanya berisi peraturan mengenai reka bentuk tempat kerja dan larangan pemecatan tetapi juga larangan pekerjaan. Saat ini hanya berlaku untuk wanita yang bekerja atau bekerja dari rumah, bukan untuk pelajar perempuan, murid atau pekerja sendiri. Peraturan untuk penjawat awam wanita juga dijelaskan secara berasingan oleh kerajaan persekutuan dan negeri.

Di satu pihak, ada larangan pekerjaan individu yang bergantung pada sama ada kehidupan atau kesihatan ibu atau anak berisiko dalam kes individu. Dalam kes individu, ini mungkin, misalnya, masalah psikologi, kecenderungan muntah atau sebelumnya keguguran. Larangan pekerjaan individu mesti dikeluarkan oleh sijil perubatan yang menjelaskan masalah masing-masing.

Di samping itu, ada larangan pekerjaan yang berkaitan dengan pekerjaan yang merujuk kepada keadaan di tempat kerja. Harus ada penilaian yang kompeten oleh majikan, misalnya juga bekerjasama dengan doktor syarikat, untuk menilai risiko terhadap wanita hamil dan anak. Wanita hamil kemudian boleh dipindahkan atau dibebaskan dari pekerjaan, misalnya.

Sekiranya doktor yang hadir mempunyai tanggapan bahawa keadaan di tempat kerja belum diperiksa dengan cukup hati-hati, dia juga dapat mengeluarkan larangan kerja sementara sehingga keadaannya diperjelaskan. Larangan umum pekerjaan berlaku dalam 6 minggu terakhir sebelum melahirkan, kecuali jika wanita hamil secara sukarela menyetujuinya. Kegiatan yang tidak dibenarkan dilakukan oleh ibu hamil termasuk, misalnya, mengangkat beban berat (lebih dari 5 atau 10 kg), aktiviti berdiri selama lebih dari 4 jam, aktiviti dengan peningkatan risiko kemalangan dan kerja sehelai.