Kos untuk salap mata Aciclovir | Salap mata Aiclovir

Kos untuk salap mata Aciclovir

Harga untuk sebiji tiub Aciclovir salap mata adalah antara kira-kira 18 dan 22 euro. Perbezaan harga antara pengeluar produk yang berbeza agak kecil. Aciclovir Salap Mata hanya boleh dibeli setelah preskripsi doktor dan kosnya biasanya ditanggung oleh swasta dan juga undang-undang kesihatan insurans.

Alternatif untuk salap mata Aciclovir

Sekiranya terdapat jangkitan yang jelas dengan Herpes virus simplex, tidak ada alternatif yang masuk akal untuk penggunaan antivirus, di mana Aciclovir salap mata sering menjadi pilihan pertama. Disana ada salap mata dari pengeluar yang berbeza, yang tidak berbeza dalam bahan aktif. Aciclovir titis mata boleh menjadi alternatif penggunaan salap mata.

Bahan aktif juga boleh didapati dalam bentuk lain seperti tablet. Walau bagaimanapun, jika hanya kornea mata terjejas, biasanya hanya ubat yang bertindak langsung pada mata, seperti salap mata Aciclovir, yang digunakan. - Salap dan salap mata antivirus

  • Salap mata Zovirax

Adakah mungkin menggunakan asiklovir semasa penyusuan dan kehamilan?

Salap mata Aciclovir biasanya tidak boleh digunakan selama mengandung atau semasa menyusu. Ini bukan kerana terdapat risiko bahaya, tetapi kerana pengalaman yang tidak mencukupi dengan penggunaan Aciclovir Eye Ointment di mengandung dan penyusuan. Sekiranya manfaat terapi yang diharapkan lebih tinggi daripada risiko yang sangat rendah kerana mengandung atau laktasi, ubat itu mesti digunakan.