Makan Di Tempat Kerja: Makanan Otak berbanding Makanan Segera

Tempat kerja bukan restoran gourmet, pasti! Dan rehat yang diperlukan yang sering tidak anda miliki. Tetapi adakah anda harus tergoda untuk makan terlalu cepat, terlalu banyak, satu sisi atau akhirnya tidak ada apa-apa dan melupakan rasa lapar? Sekiranya anda ingin mencapai banyak pekerjaan, anda harus memperlakukan diri anda dengan pelbagai diet yang menyediakan semua nutrien yang diperlukan untuk tubuh dan minda dan dengan itu memberikan tenaga yang diperlukan.

Petua melawan kendur

Persatuan Pemakanan Jerman (DGE) eV menasihati semua orang yang tidak boleh atau tidak mahu pergi ke kantin sekurang-kurangnya berehat sebentar, makan makanan ringan di antara waktu makan dan mengimbangi yang tidak seimbang diet dengan buah-buahan, sayur-sayuran dan produk tenusu, sebagai contoh. Dengan cara ini, anda akan kekal cekap secara kekal, berasa sihat dan dapat mengekalkan berat badan dengan lebih baik. Beberapa petua harus diambil kira:

  1. Sarapan sebaiknya dimakan dalam dua peringkat: Sekiranya anda tidak dapat makan lebih awal pada waktu pagi, anda harus makan membentuk untuk itu selepas 2-3 jam. Makan sekali lagi dengan murah hati, misalnya dengan muesli atau gandum roti, dan sekali lagi ringan, misalnya dengan buah atau yogurt. Begitu juga "mufle pagi" dapatkan tenaga yang mencukupi untuk permulaan hari.
  2. Makanan ringan mengelakkan prestasi rendah: Sebarkan makanan buah yang lebih kecil, produk tenusu rendah lemak atau sandwic nipis sepanjang hari. Ini mengekalkan keupayaan untuk berkonsentrasi, memberi sedikit tekanan pada organ pencernaan dan peredaran dan mengelakkan keinginan.
  3. Jangan makan di sebelah: dalam rehat kecil, anda dapat menikmati makanan anda dengan lebih baik. Anda tidak hanya merasa kenyang, tetapi juga sihat. Di samping itu, anda tidak akan kehilangan gambaran keseluruhan berapa banyak yang telah anda makan dengan cepat. Ini membantu menjaga berat badan.
  4. Menambah makanan segera masuk akal: Makanan di snek bar atau di kaunter kedai daging biasanya satu sisi, masin dan berlemak. Mereka yang makan di sini semestinya menambah kehilangan vitamin, mineral dan serat di antara waktu makan atau pada waktu petang dengan sayur-sayuran, buah-buahan, biji-bijian dan produk tenusu. Apa yang anda bawa boleh menjadi alternatif yang baik: Sekiranya anda kerap membekukan sebahagian ketika Memasak atau bawa ke tempat kerja pada keesokan harinya, anda bukan sahaja dapat menjimatkan wang, tetapi anda dapat menghabiskan seluruh waktu rehat dan bukannya menunggu di barisan makanan ringan bar.
  5. Sandwic menjadi lebih menarik dengan daun selada, hirisan timun atau hiasan sayur. Salad tetap segar jika anda menyimpannya di dalam bekas kedap udara yang terpisah dari sos dan campurkan hanya sebelum makan.