Fisioterapi untuk migrain

Fisioterapi untuk migrain adalah baik menambah atau alternatif untuk terapi ubat. Tujuannya adalah untuk melegakan kesakitan, mengurangkan dan mengurangkan bilangan migrain menyerang dan dengan itu meningkatkan kualiti hidup umum pesakit. Dalam bidang fisioterapi, ahli terapi mempunyai pelbagai teknik di bidang kelonggaran, urut dan terapi manual yang ada untuk membantu pesakit dengan cara yang terbaik.

Rawatan migrain / apa yang membantu?

Langkah pertama rawatan adalah untuk mengelakkan pencetus yang disebut. Ini bererti, misalnya, memastikan pengambilan cecair yang mencukupi atau mengelakkan peningkatan tahap tekanan. Sekiranya berlaku akut migrain menyerang adalah penting untuk bertindak seawal mungkin.

Bagi pesakit ini bererti bahawa pada tanda-tanda pertama serangan, mereka harus pergi ke bilik yang gelap dan sunyi jika mungkin dan mengambil ubat yang sesuai untuk migrain. Dalam jangka masa panjang, rawatan perubatan migrain terdiri daripada ubat-ubatan untuk penggunaan akut pada serangan migrain dan ubat untuk profilaksis untuk mengurangkan jumlah serangan migrain. Selanjutnya, terdapat kaedah terapi yang berbeza yang boleh digunakan sama ada untuk profilaksis atau sebagai kaedah rawatan akut untuk a serangan migrain. Ini termasuk kaedah penyembuhan alternatif, phytopharma, kelonggaran teknik, biofeedback, sukan biasa, akupunktur, fisioterapi, garam Schüssler, terapi migrain menurut Kern dan penyesuaian dari diet.

Terapi untuk migrain

Pelan terapi tepat untuk pesakit migrain selalu dibuat secara individu. Ini termasuk pemeriksaan fizikal dan neurologi terperinci serta buku harian migrain di mana tempoh, keparahan, kesan sampingan dan keadaan yang disertakan dicatatkan. Langkah selanjutnya adalah mengembangkan rencana terapi yang disesuaikan dengan kebutuhan pasien, yang, selain rawatan ubat untuk serangan akut dan profilaksis, terutama ditujukan untuk perubahan tingkah laku.

Ini termasuk, sebagai contoh: Fisioterapi: Fisioterapi mempunyai pelbagai pilihan untuk memberikan kelegaan dalam rawatan migrain kerana pelbagai pendekatan terapi. Ini termasuk kelonggaran teknik untuk mengurangkan ketegangan dan meningkatkan kestabilan mental, latihan fisioterapi untuk menghilangkan ketegangan dan berehat, saliran limfa untuk menyokong sistem saraf, terapi manual, aplikasi haba ... Biofeedback: Di sini pesakit belajar untuk menguasai autonomi mereka sistem saraf sebagai contoh untuk mengatasi serangan migrain akut, misalnya. Akupunktur sering digunakan secara profilaksis untuk mengurangkan serangan migrain dan mengurangkan kesakitan.

Terapi migrain menurut Kern: Ini adalah konsep bagaimana serangan migrain dapat dikawal oleh pesakit dengan cara yang terbaik. Ini termasuk latihan mental, rawatan manual migrain dan sekolah pergerakan.

  • Fisioterapi: Fisioterapi mempunyai pelbagai pilihan untuk mengurangkan migrain kerana pelbagai pendekatan terapi. Ini termasuk teknik relaksasi untuk mengurangkan ketegangan dan meningkatkan kestabilan mental, latihan fisioterapi untuk menghilangkan ketegangan dan berehat, saliran limfa untuk menyokong sistem saraf, terapi manual, aplikasi haba ...
  • Biofeedback: Di sini pesakit belajar untuk menguasai sistem saraf autonomi mereka untuk mengatasi serangan migrain akut, misalnya.
  • Akupunktur sering digunakan secara profilaksis untuk mengurangkan serangan migrain dan mengurangkan rasa sakit
  • Terapi migrain menurut Kern: Ini adalah konsep bagaimana serangan migrain dapat dikawal dengan cara yang terbaik. Ini termasuk latihan mental, rawatan manual migrain dan sekolah pergerakan.