Otak, Saraf dan Jiwa

Di negara perindustrian, penyakit sistem serebrovaskular menduduki tempat ketiga dalam statistik kematian selepas jantung penyakit dan kanser. Kemurungan, tekanan, dan kegelisahan sekarang dianggap sebagai penyakit peradaban dan boleh mempengaruhi sesiapa sahaja.

Sonografi Doppler menggunakan ultrasound gelombang untuk mengukur darah aliran di kapal tubuh manusia, sehingga memungkinkan diagnosis penyakit vaskular dan organ. Ini menunjukkan penyempitan yang disebabkan oleh deposit atau kalsifikasi dalam masa dan dengan itu menyumbang kepada pemeliharaan anda kesihatan. Situasi kehidupan banyak orang sekarang ini merangkumi tekanan dan masalah. Dalam beberapa kes, ini membawa kepada gangguan psiko-mental, seperti gangguan tidur, kemurungan atau disfungsi seksual. Ujian psiko-mental (sinonim: ujian psikometrik) boleh dilakukan sebagai sebahagian daripada pemeriksaan perubatan.
Ia memberikan maklumat mengenai apakah dan sejauh mana anda mempunyai kesihatan risiko penyakit psiko-mental (mis kemurungan, tekananatau sama ada psiko-sakit mental wujud.