Sukan dan Latihan di Musim Sejuk: alasan tidak dikira

Kesepian dan lupa mereka menjalani kehidupan dalam beberapa bulan ini: Jogging kasut, peralatan sukan dan jam tangan nadi. Sebilangan besar dari mereka telah melihat cahaya matahari buat kali terakhir pada bulan September. Dan kebanyakan pemiliknya tidak berhasrat untuk melihatnya lagi sehingga Mac. Sukan dan sukan hampir tidak ada tempat dalam kesedaran orang pada masa ini.
Selepas kerja gelap, sejuk dan sering hujan. Pada bulan Oktober, beberapa orang mungkin masih memikirkan musim panas mereka melalui taman dengan hati nurani yang bersalah. Tetapi itu sudah lama dahulu. Kini kehidupan tanpa sukan sudah menjadi kebiasaan.

Penyeksaan untuk badan

Walaupun duduk di pejabat untuk jangka masa yang lama, kebanyakan orang kini tidak sabar untuk menonton TV, duduk di sofa dan yang paling penting: makan dengan selesa. Kehidupan ini dalam jangka panjang merupakan penderitaan bagi jantung, otot dan sendi. Hanya pembakar lemak yang hidup. Oleh kerana tidak ada yang perlu terkejut pada bulan April yang akan datang, jika pakaian musim semi tidak lagi sesuai.

Gunakan peluang kehidupan seharian

DAK mengesyorkan agar tidak melepaskan topik latihan sepenuhnya sekarang. Bersenam juga merupakan perkara kebiasaan. Bermula lagi pada musim bunga jauh lebih sukar jika anda tidak terus aktif sekarang. Sudah tentu, tidak ada yang boleh berjoging di taman yang gelap.

Tetapi ada juga banyak cara untuk tidak bergerak dalam kehidupan seharian: tinggalkan lif yang memihak tangga, pergi ke pejabat tetangga dan bukannya menelepon mereka apabila anda mempunyai pertanyaan untuk rakan sekerja anda, dan bangun dari kerusi anda sebanyak mungkin.

Di samping itu, rehat makan tengah hari adalah peluang yang tepat untuk mendapatkan sedikit udara segar. Berjalan pantas - bersendirian atau dengan rakan sekerja - mendapat peredaran pergi.

Hujung minggu.

Selain itu, ada hujung minggu - ketika hari sudah habis. Pada hari Sabtu dan Ahad, anda juga boleh menikmati semua sukan yang menyeronokkan pada musim panas: Inlinekating, berjoging, berjalan atau berbasikal.

Kemungkinan tidak berkesudahan

Walaupun pada waktu malam selama seminggu, ada banyak cara untuk aktif sehingga tidak ada ruang untuk alasan: The berenang kolam terbuka, begitu juga kecergasan kelab dan tenis dewan. Dan terdapat kelab sukan di mana-mana dengan pelbagai aktiviti yang ditawarkan: Tarian jazz, gimnastik jazz, yoga, Pilates, kecergasan gimnastik, regangan, senamrobik, latihan kekuatan, bola tampar, bola baling, bola keranjang, hoki padang dalaman, bola tinju, meja tenis, badminton ... senarai itu tidak berkesudahan. Sekiranya anda masih belum menemui apa-apa di sana, anda boleh mengikuti kelas tarian lagi!

Turun dari sofa - lebih baik bersama

Sendirian, sering sukar untuk bermotivasi untuk bersukan dan bersenam, terutamanya apabila alam semula jadi tidak memikat anda di luar. Bantuan kini boleh menjadi rakan latihan. Mengapa tidak meminta rakan baik untuk bergabung? Bersama anda boleh bermain tenis atau labu, pergi sebaris skating atau hanya berjoging. Malah pergi ke gim akan lebih menyeronokkan dengan dua orang.

Jangan biarkan orang lain tergantung

Sesiapa yang pernah bermain dalam pasukan tahu bahawa setiap lelaki - dan wanita - penting di sini. Bagi mereka yang sukar memotivasi diri untuk bersenam pada malam yang gelap, sukan berpasukan sangat sesuai. Kerana membiarkan yang lain tergantung semasa latihan adalah tidak perlu bagi pemain pasukan.

Kelebihan lain dari sukan berpasukan adalah orang yang berpikiran sama berkumpul, dan kegembiraan bersenam dapat menular. Sukan berpasukan secara berkala lebih daripada sekadar latihan murni.