Ubat kediaman | Latihan untuk sakit kepala semasa mengandung

Pemulihan rumah

Ubat rumah untuk sakit kepala sudah tentu boleh digunakan semasa mengandung selagi mereka tidak membahayakan anak. Penggunaan ubat harus selalu dibincangkan dengan doktor. Urut, panas dan teh, senaman tertentu atau tindakan individu lain untuk menentangnya sakit kepala boleh digunakan.

Sekiranya anda tidak pasti sama ada ubat rumah tangga selamat untuk anak anda, lebih baik membuat perjanjian sekali sekala daripada terlalu sedikit. Sebilangan besar wanita hamil merasa berguna untuk membahagikan pengambilan makanan mereka menjadi beberapa makanan kecil dan bukannya beberapa makanan besar, atau mengubah tabiat tidur mereka. A buku harian sakit kepala dapat membantu mengenal pasti punca sakit kepala dan, jika boleh, mengatasinya.

Paracetamol

Sebagai peraturan umum, semasa mengandung, ubat hanya boleh diambil setelah berunding dengan doktor yang merawat. Sekiranya kesakitan teruk, mengambil ubat penahan sakit boleh membawa kelegaan. Aspirin or ibuprofen biasa digunakan ubat penahan sakit, tetapi hanya boleh digunakan dengan berhati-hati dan jika hanya pada minggu pertama mengandung. Paracetamol, sebaliknya, boleh digunakan sekali-sekala sepanjang kehamilan. Perundingan dengan doktor juga harus dibuat!

Ringkasan

Terutama pada bulan-bulan pertama kehamilan, perubahan dalam organisma wanita sering menyebabkan sakit kepala. A buku harian sakit kepala boleh menjadikan penyebab kesakitan jelas dan dengan itu membolehkan rawatan yang disasarkan. Pengaktifan peredaran, perubahan pengambilan makanan atau mobilisasi, regangan latihan untuk bahu dan leher kawasan dapat memberikan kelegaan, seperti yang dapat urut atau penggunaan haba. Penggunaan kesakitan ubat harus dibincangkan dengan doktor.